213
Το τεράστιο κουφάρι που βρέθηκε σε παραλία της Ινδονησίας | Facebook

Μυστήριο στην Ινδονησία: Είναι αυτό ένα γιγάντιο καλαμάρι;

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 17:40
Το τεράστιο κουφάρι που βρέθηκε σε παραλία της Ινδονησίας
|Facebook

Μυστήριο στην Ινδονησία: Είναι αυτό ένα γιγάντιο καλαμάρι;

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 17:40

Αν κάποτε εμφανιστεί στον πλανήτη μας ένα «τέρας» της φύσης -σαν κι αυτά που βλέπουμε μόνο σε ταινίες- το σίγουρο είναι ότι θα αναδυθεί από τον βυθό της θάλασσας.

Ανά καιρούς βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας κάποιο, συνήθως πεθαμένο, πλάσμα που εξιτάρει τη φαντασία των ανθρώπων. Αυτή τη φορά, κάτοικοι της Ινδονησίας εντόπισαν ένα κουφάρι μήκους 15 μέτρων και πλάτους έξι μέτρων, στο νησί Σεράμ της επαρχίας Μαλούκου.

Επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας. Κάποιοι έκαναν λόγο για ένα γιγάντιο καλαμάρι. Αλλοι, αργότερα, σκέφτηκαν ότι ήταν απλώς τμήμα μίας νεκρής φάλαινας. Ενώ κάποιοι σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για έναν πεθαμένο ελέφαντα ο οποίος βυθίστηκε στη θάλασσα.

sd
(Abhy Hafik/Facebook)

Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με ειδικούς, το ζώο πρέπει να είχε πεθάνει τρεις ημέρες προτού του ανακαλύψει ο 37χρονος κάτοικος της περιοχής, Ασρούλ Τουανακότα, την περασμένη Τρίτη.

Και παρότι το ζώο ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους κατοίκους, οι ίδιοι ζήτησαν από τις Αρχές να το απομακρύνουν καθώς είχε αρχίσει να αποσυντίθεται.

teras

«Θα πάρουμε δείγματα για να τα εξετάσουμε στο εργαστήριο και να καταλάβουμε τι είδους ζώο είναι», είπε σε τοπικά μέσα ο Νασρούλ Λατουλανίτ, από το Γραφείο Διαχείρισης των Θαλάσσιων και Παραθαλάσσιων πόρων. Ο ίδιος υπέθεσε ότι επρόκειτο για φάλαινα. Εσείς;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...