435
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφενείο της Καλλιθέας για να συζητήσει με συνταξιούχους | ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 14:36
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφενείο της Καλλιθέας για να συζητήσει με συνταξιούχους
|ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 14:36

Σε ένα καφενείο στην Καλλιθέα όπου είχαν μαζευτεί συνταξιούχοι, άλλοι έπιναν καφέ άλλοι είχαν στρώσει κι έπαιζαν χαρτί, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στόχος του, όπως είπε, ήταν να εξηγήσει στους πολίτες -και ιδίως στους συνταξιούχους- τι ακριβώς θα συμβεί μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου.

216468
Ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει για χειραψία με έναν από τους θαμώνες του καφενείου (ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS)

«Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Αρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

216444
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με συνταξιούχους (ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS)

Οπως είπε ο ίδιος, ο κόσμος δεν παρακολουθεί συχνά λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. «Καταλαβαίνει, όμως, τι γίνεται στην τσέπη του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τους συνομιλητές του να θυμηθούν ότι «πριν από ένα χρόνο, αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς».

«Aν δεν είχε πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων» προσέθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στους συγκεντρωμένους ότι η κυβέρνηση τιμωρεί περισσότερο συνεχώς τους ίδιους. «Για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός», είπε.

216451
Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους συνομιλητές του τι θα συμβεί με τις συντάξεις τους (ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS)

«Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές – εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο- να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει. Και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα», τόνισε πρόεδρος της ΝΔ.

Παρουσίασε το όραμά του τονίζοντας ότι δεν υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News