555
| Charleton Churchill

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε -και φωτογραφήθηκε- στο Εβερεστ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 15:18

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε -και φωτογραφήθηκε- στο Εβερεστ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 15:18

Εντάξει, κάθε ζευγάρι επιθυμεί έναν γάμο ξεχωριστό, πρωτότυπο, τέλειο. Ομως η Ασλεϊ Σμέιντερ και ο Τζέιμς Σίσομ το πήγαν σε ένα επίπεδο πιο πάνω. Το ζευγάρι από την Καλιφόρνια αποφάσισε να ζήσει τις πρώτες κοινές στιγμές του σαν ανδρόγυνο στο όρος Εβερεστ. Μάλιστα για να μην ξεχάσουν αυτήν τους της εμπειρία και ειδικά την ιδιαίτερη τελετή, πήραν μαζί τους και έναν φωτογράφο που τους ακολουθούσε και τους φωτογράφιζε. Το αποτέλεσμα; Μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές και διαφορετικές φωτογραφίες γάμου που έχουν τραβηχτεί ποτέ.

everest25
Παιχνίδια κατά την διάρκεια της ανάβασης στο Εβερεστ

Φυσικά, για να καταφέρει το ζευγάρι να ολοκληρώσει το τολμηρό του εγχείρημα, ο Τζέιμς και η Ασλεϊ πέρασαν σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο να σχεδιάζουν και να προπονούνται κατάλληλα για αυτήν την δύσκολη ανάβαση. Τελικά χρειάστηκαν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να φτάσουν στην κατασκηνωτική βάση του Εβερεστ. Εχοντας περάσει όλον αυτόν τον καιρό από δύσβατα μονοπάτια με θερμοκρασίες πολικού ψύχους και δυσκολίες από την έλλειψη οξυγόνου λόγω υψόμετρου, οι δύο ερωτευμένοι ορειβάτες αντάλλαξαν τελικά όρκους αιώνιας αγάπης με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές και το μοναδικό τοπίο.

everest6
Εντυπωσιακή λήψη με φόντο τις χιονισμένες κορυφές

Ο Τζέιμς και η Ασλσεϊ δεν ήταν το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο, όμως ήταν το πρώτο που κατάφερε να φτάσει εκεί με κανονική ανάβαση και όχι με κάποιο ελικόπτερο. H Aσλεϊ σε αρκετές φωτογραφίες φορούσε μόνο το νυφικό της ενώ ο Τζέιμς ένα μαύρο σμόκιν. Η Ασλεϊ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίσαμε ότι ένας παραδοσιακός γάμος δεν ήταν κατάλληλος για εμάς. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτό το μοναδικό ταξίδι διακοπών. Είμαστε και οι δύο λάτρεις της άγριας φύσης και έτσι γνωρίζαμε ότι οι τρεις εβδομάδες στην κατασκηνωτική βάση του Εβερεστ θα ήταν ότι πιο απαιτητικό έχουμε επιχειρήσει».

everest4
Η σκηνή που έμεινε το ζευγάρι. Και το κρεμασμένο νυφικό της Ασλεϊ

Η ημέρα που το ζευγάρι παντρεύτηκε, ο φωτογράφος Τσάρλετον Τσέρτσιλ έκανε τα πάντα για να αποτυπώσει τις μοναδικές στιγμές. Μετά την εμπειρία του, δήλωσε: «Ηθελα να φωτογραφήσω τον γάμο ενός αληθινού ζευγαριού, το ταξίδι τους, την προσπάθεια, την ευτυχία, την κούραση, τον πόνο, τον ρομαντισμό αλλά και την χημεία του ζευγαριού.

everest3
Δύσκολο πέρασμα από χιονισμένη γέφυρα

Ο Τζέιμς ήταν εκείνος που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο, αφού την νύχτα πριν φτάσουν στον προορισμό τους, όταν βρίσκονταν περίπου στα 5.000 μέτρα, ξύπνησε με δύσπνοια και ένιωθε πως ασφυκτιά και τον πονά το στήθος. Φυσικά όλοι ανησύχησαν και σκέφτηκαν ότι η εμπειρία θα τελείωνε άδοξα.  Τελικά, έφτασαν στην κατασκηνωτική βάση έχοντας συνολικά 1 ώρα και 30 λεπτά για να φάνε, να παντρευτούν, να μαζέψουν πάλι τα πράγματά τους και να αναχωρήσουν με ελικόπτερο.

Το ζευγάρι τα κατάφερε αν και τελικά χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν ένα παραπάνω βράδυ στην βάση επειδή το ελικόπτερο λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να προσεγγίσει τον χώρο. Ετσι, ο James την έβγαλε με μάσκα οξυγόνου όλη νύχτα.

everest24
Η ανάβαση στο Εβερεστ φυσικά δεν θυμίζει έναν απλό περίπατο στο δάσος
everest15
Χαζεύοντας τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου
everest2
Το τέλος μιας περιπέτειας. Το ζευγάρι αποχωρεί -παντρεμένο πλέον- από το Εβερεστ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...