409
Ο Εμανουέλ Μακρόν ενώ ψηφίζει την Κυριακή 7 Μαΐου | REUTERS/Philippe Wojazer

Μερικά πράγματα που (δεν) γνωρίζουμε για τον Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 10:57
Ο Εμανουέλ Μακρόν ενώ ψηφίζει την Κυριακή 7 Μαΐου
|REUTERS/Philippe Wojazer

Μερικά πράγματα που (δεν) γνωρίζουμε για τον Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 10:57

Μόλις στα 39 του, ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μετά από μια σχετικά εύκολη όσο και ισχυρά συμβολική νίκη.

Πόσο καλά όμως τον γνωρίζουμε στις λεπτομέρειες της ζωής του;

1. Ο Εμανουέλ Ζαν-Μισέλ Φρεντερίκ Μακρόν, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1977. Μοιράζεται την ίδια ημέρα γενεθλίων με τον μουσικό Φρανκ Ζάππα και την Τζέιν Φόντα, αλλά και τον Ιωσήφ Στάλιν (τουλάχιστον την ημέρα που δηλωνόταν επίσημα επί Σοβιετικής Ενωσης).

2. Αυτό τον κάνει τον νεότερο πρόεδρο στην ιστορία της Γαλλίας και τον νεότερο ηγέτη από την εποχή του Ναπολέοντα, που στέφτηκε αυτοκράτορας στα 35 του.

macron-eleve
Ο Μακρόν στο Λύκειο: ένα τυπικό παιδί των 90s

3. Είχε πολύ δυνατή σχέση με τη γιαγιά του Ζερμαίν Νογκέ, κοντά στην οποία περνούσε τις διακοπές του.  Η υγεία της επιδεινώθηκε το 2013 και η μητέρα του τον κάλεσε επειγόντως για να την δει. Ο Μακρόν έφυγε εσπευσμένα από το Μέγαρο των Ηλυσίων και, όπως λέει το francetvinfo.fr, η Νογκέ «πέθανε στα χέρια του», ένας θάνατος που του στοίχισε πολύ.

4. Ο Μακρόν, σε συνέχεια μιας παράδοσης βραχύσωμων γάλλων ηγετών, έχει ύψος 1 μέτρο και 73 εκατοστά, ή έξι εκατοστά λιγότερο από τον μέσο όρο των Γάλλων και ένα εκατοστό λιγότερο από την Μαρίν Λεπέν.

5. Η ηθοποιία ήταν κάτι που τον συγκινούσε από νεαρή ηλικία. Είναι γνωστό ότι η δασκάλα του στο Λύκειο Μπριζίτ Τρονιέ ήταν υπεύθυνη και της θεατρικής ομάδας και από εκεί τη γνώρισε και την ερωτεύτηκε, σχέση που κατέληξε σε γάμο.

6. Αλλά λιγότερο γνωστό είναι ότι, πέρα από τα μαθήματα ηθοποιίας στο σχολείο, είχε πάει και σε οντισιόν για ταινία αν και δεν πήρε τον ρόλο.

7. Οι γονείς του -και ειδικά η μητέρα του Φρανσουάζ- στην αρχή δεν ενέκριναν τον δεσμό του με την Τρονιέ. Είδαν τις σπουδές στο Παρίσι σαν ένα τρόπο να τους κρατήσουν μακριά, αν και τελικά η σχέση του ήταν πιο δυνατή.

8. Μπορεί να έχει υπάρξει υψηλόβαθμο στέλεχος σε τράπεζα, αλλά στο σχολείο τα μαθηματικά και η στατιστική δεν ήταν τα «καλά» του μαθήματα: είχε κλίση περισσότερο στη λογοτεχνία.

9. Εχει γράψει ποιήματα, ακόμα και ένα βιβλίο που εκτυλίσσεται στην προκολομβιανή Αμερική, αν και δεν το δημοσίευσε, όπως γράφει το thelocal.fr.

10. Το σκυλί του είναι ράτσας dogo Argentino και ονομάζεται Φιγκαρό

11. Τα μουσικά του γούστα είναι γαλλικά: του αρέσει ο Σαρλ Αζναβούρ. Αλλά και οι γευστικές του προτιμήσεις είναι αρκετά γαλλικές: έχει δηλώσει εξάλλου πως το κρασί είναι «η ψυχή της Γαλλίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...