925
Λίγο κρασί λίγο από Αλπεις και το αγόρι της | Reuters/Eric Feferberg/Pool

Η ιστορία των Μακρόν: υπάρχουν κρυμμένα μυστικά;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 13:29
Λίγο κρασί λίγο από Αλπεις και το αγόρι της
|Reuters/Eric Feferberg/Pool

Η ιστορία των Μακρόν: υπάρχουν κρυμμένα μυστικά;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 13:29

Η σχέση Εμανουέλ – Μπριζίτ έχει γίνει trend ακόμη και στην Ασία. Είναι ο λόγος για τον οποίο ξαφνικά η γαλλική πολιτική και οι εκλογές της Κυριακής (7 Μαΐου) συζητούνται ακόμη και στην Ταϊβάν!

Μία εταιρεία κινουμένων σχεδίων που ειδικεύεται σε ζητήματα επικαιρότητας, έφτιαξε ένα βίντεο για να δείξει σε 1,48 λεπτά πώς κατέληξε ένας άνδρας με μία γυναίκα 25 χρόνια μεγαλύτερή του ή πώς κατέληξε μία γυναίκα με έναν άνδρα 25 χρόνια νεότερό της.

Εννοείται ότι το βίντεο είναι αηδιαστικό. Είναι προσβλητικό και για τα δύο πρόσωπα, ίσως περισσότερο για την Μπριζίτ Τρονιέ την οποία παρουσιάζει πρώτα ως μία δασκάλα που σαγηνεύει έναν μαθητή φορώντας μία προκλητική μίνι φούστα, ύστερα ως μία νύφη με Π και αργότερα ως σύζυγος με αμαξίδιο για ανάπηρους -το υλικό είναι προσβλητικό και προς τα άτομα με αναπηρία.

Στην πραγματικότητα βέβαια οι άνθρωποι πίσω από το βίντεο εξωτερικεύουν -στην πιο χυδαία μορφή της- την αίσθηση που προκαλεί παγκοσμίως, εν έτει 2017, το γεγονός ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας είναι παντρεμένος με μία γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η μητέρα του.

Το ήξεραν φυσικά οι ίδιοι οι Μακρόν, ότι από τη στιγμή που θα έπεφταν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας η σχέση τους θα οδηγούσε σε πολύ κουτσομπολιό, εικασίες, εξυπνακίστικα σχόλια, σεξιστικά ή υβριστικά μηνύματα μέσα από εικόνες, βίντεο, tweets, memes και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του χρήστη του Διαδικτύου.

Και λοιπόν; Φρόντισαν να προλάβουν την ανεπιθύμητη έκθεση και να εκτεθούν από μόνοι τους στα μάτια του κοινού. Αποκάλυψαν πολλά. «Δεν τον είδα ποτέ ως μαθητή», είπε με άνεση η «Μπιμπί» στους συγγραφείς του βιβλίου «Les Macron» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο.

Το κοινό έμαθε όλες τις ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις: Πώς αντέδρασε η μητέρα του Μακρόν -σοκαρισμένη που ο γιος της γοητεύτηκε από την καθηγήτρια και όχι από την κόρη της που ήταν στην ηλικία του- γιατί τον έστειλε σε ένα διακεκριμένο σχολείο στο Παρίσι, πώς αντέδρασε εκείνος δίνοντας μία υπόσχεση γάμου στην Μπριζίτ, πώς αντέδρασε εκείνη αρνούμενη να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση στη μητέρα του.

reuters4
Σοκ! Είναι πολιτικός, διεκδικεί την προεδρία, είναι 39 ετών και μπροστά στις κάμερες φιλά με πάθος μία γυναίκα 64 ετών! (Gonzales Fuentes/Reuters)

Το κοινό «έχασε» τον γάμο -έγινε σε θέρετρο στο Λε Τουκέ στη βόρεια Γαλλία το 2007- αλλά έμαθε εκ των υστέρων μέχρι και τι είπε ο Εμανουέλ στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής. «Δεν είμαστε ένα κανονικό ζευγάρι ακόμη κι αν δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η λέξη. Αλλά είμαστε ένα ζευγάρι παρ’ όλα αυτά, υπάρχουμε», είπε, ευχαριστώντας την οικογένεια της Μπριζίτ για την υποστήριξή τους. Αν σερφάρεις λίγο στο Διαδίκτυο ξέρεις ακόμη και πώς αποκαλούν τον Μακρόν τα επτά εγγόνια της Μπριζίτ: «μπαμπάκα».

Πολύ λίγα πράγματα για την εξέλιξη αυτού του «μη κανονικού» ειδυλλίου έχουν παραμείνει προσωπικά. «Κανένας δεν θα μάθει ποτέ πότε έγινε η ιστορία μας μία ιστορία έρωτα. Αυτό μας ανήκει. Είναι το μυστικό μας», έχει πει η Μπριζίτ.

Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες είναι τροφή για τους γάλλους ψηφοφόρους, τους δημοσιογράφους, τους εξωτερικούς παρατηρητές της Ευρώπης, ακόμη και τους Ασιάτες. Αλλωστε γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν τόσες φωτογραφίες του ζεύγους; Ο Εμανουέλ προσκάλεσε από το περασμένο καλοκαίρι τους παπαράτσι στην προσωπική του ζωή -όπως είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολάς Σαρκοζί, όπως είχαν κάνει περισσότερα χρόνια πριν οι Κένεντι- για να καταρρίψει ένα στερεότυπο στηρίζεται στον «μισογυνισμό κατά των μεγαλύτερων γυναικών», όπως έχει σχολιάσει ο ίδιος.

Και βέβαια οι φωτογραφίες είναι έκθεση και η έκθεση είναι ένα μέσο για την ανάδειξη ενός πολιτικού που δεν ανήκει σε κόμμα αλλά δημιουργεί το δικό του κίνημα, μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Πέτυχε. Τα πρωτοσέλιδα στο Paris Match, οι φωτογραφίες με μαγιό, όλο το υλικό που έδειχνε μία μεγαλύτερη γυναίκα με έναν νέο άνδρα, κέντρισε το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων. Εμαθαν ποιοι είναι οι Μακρόν και ποιος είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος που εισέβαλε αιφνιδιαστικά στην προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας.

GettyImages-475711418
Ασύμβατοι ή τόσο, μα τόσο κουλ; Στα Ηλύσια Πεδία για δείπνο που παραχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ τον Ιούλιο του 2015 (Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Image)

Αν εκλεγεί ο Μακρόν, ο κόσμος θα συνεχίζει να βλέπει μαζί του την Μπριζίτ. Η 64χρονη φιλόλογος παραιτήθηκε το 2015 -εργαζόταν σε κορυφαίο καθολικό σχολείο στο Παρίσι- για να αφοσιωθεί στην καριέρα του συζύγου της που τότε είχε διοριστεί υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Εκτοτε άρχισε να εμφανίζεται στις επαγγελματικές συναντήσεις του, έγινε σχεδόν μασκότ του υπουργείου, άρχισε να υφαίνει τις δημόσιες σχέσεις του και να διοργανώνει επίσημα δείπνα -συχνά δύο μέσα σε ένα βράδυ!

paris1
Η οικογένεια που έχει κατακτήσει και αγαπήσει ο Μακρόν την ημέρα της βάπτισης του εγγονού (Ορέλ) της Μπριζίτ

Οταν ίδρυσε ο Μακρόν το κίνημα «En marche!», σε κάθε ομιλία του, από τις πιο μίζερες και άδειες αίθουσες μέχρι τις πιο κατάμεστες, η Μπριζίτ ήταν εκεί και του υπενθύμιζε να ανεβάζει τον τόνο της φωνής του. «Η Μπριζίτ μου λέει πάντα ότι μακρηγορώ στις ομιλίες μου», έχει πει ο ίδιος. Η Μπριζίτ δεν θα φύγει από το προσκήνιο αν δεν φύγει ο ίδιος. «Δεν μπορείς να εργαστείς αν δεν είσαι χαρούμενος», πρόσθεσε.

Ο 39χρονος υποψήφιος ανακοίνωσε ότι αν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, η Μπριζίτ θα έχει επίσημο ρόλο. «Δεν θα πληρώνεται από τον φορολογούμενο», τόνισε καθησυχάζοντας τον γάλλο ψηφοφόρο που πρόσφατα ερεθίστηκε από το σκάνδαλο αργομισθίας με την περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν. Αλλά είπε ότι ως πρόεδρος «ο άνθρωπος που μένει μαζί σου πρέπει να έχει έναν ρόλο». Και τότε αναπόφευκτα οι γάλλοι πολίτες, οι ευρωπαίοι ακόμη και οι ταϊβανέζοι θα συνηθίσουν την εικόνα ενός άνδρα με μία γυναίκα 25 χρόνια μεγαλύτερή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...