173
Θεωρητικά η ταμειακή μηχανή δεν θα δέχεται πλέον «πείραγμα» |

Λογισμικό θα παρακολουθεί τις ταμειακές μηχανές

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:32
Θεωρητικά η ταμειακή μηχανή δεν θα δέχεται πλέον «πείραγμα»
|

Λογισμικό θα παρακολουθεί τις ταμειακές μηχανές

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:32

Το «πείραγμα» της ταμειακής μηχανής δεν θα είναι εφικτό μετά το νέο λογισμικό που θα υποχρεωθούν να «φορτώσουν» όλες οι επιχειρήσεις, αλλά και τη διασύνδεση των μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών.

Η εφαρμογή ενός μηχανισμού που προστίθεται στην φορολογική ταμειακή μηχανή καταγράφει όλες τις συναλλαγές και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις ήταν και ο σκοπός των επαφών που είχε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων κα) γι΄αυτό και προχωρούν στο μέτρο αυτό.

Η επόμενη κίνηση του υπουργείου Οικονομικών είναι η διασύνδεση των συναλλαγών που γίνονται στην χονδρική με το TAXIS. Στόχος είναι, κατά τους επόμενους μήνες, να λυθεί το θέμα των τεχνικών προδιαγραφών που θα έχει το συγκεκριμένο λογισμικό μέσω του οποίου θα δίνει η διασύνδεση. Έτσι στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από το 2018 θα μπορεί να εφαρμοσθεί το μέτρο το οποίο θα επιτρέψει στη φορολογική διοίκηση να έχει εικόνα, σε πραγματικό χρόνο, για όλες τις συναλλαγές που γίνονται στη χονδρική μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...