588
Ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Μίλησε και για την Εκκλησία και τον ρόλο του Ιερώνυμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκουρλέτης: «Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω θα ξανακάναμε δημοψήφισμα»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2017 15:10
Ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Μίλησε και για την Εκκλησία και τον ρόλο του Ιερώνυμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκουρλέτης: «Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω θα ξανακάναμε δημοψήφισμα»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2017 15:10

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ενώ ο αρχηγός του παραδέχεται τις αυταπάτες του, τα στελέχη του λένε ότι αν είχαν μια δεύτερη ευκαιρία πάλι τα ίδια θα έκαναν. Οπως ο άνθρωπος που είναι το μόνο ζώο που σκοντάφτει στην ίδια πέτρα, έτσι και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, τόνισε ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα».

Για να συμπληρώσει: «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές». Τι κι αν όλα αυτά αποδείχτηκαν τραγωδίες και οδήγησαν τη χώρα -και τον ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- σε ιστορική υποχώρηση, ο κ. Σκουρλέτης είναι ξεκάθαρος: τα ίδια θα κάναμε.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών επιστράτευσε τη συνήθη κριτική κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά βεβαίως των δανειστών, αυτών με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει σε όλα.

Αιχμές για Ιερώνυμο. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυνμο. «Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την Εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας», είπε ο κ. Σκουρλέτης, ξεχνώντας προφανώς ότι ο κ. Ιερώνυμος επέβαλε το περασμένο φθινόπωρο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Φροντίζοντας να εντάξει στο πλαίσιο τη ΝΔ προσέθεσε: «Εχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ».

Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τους δανειστές ότι «δεν σέβονται την υπογραφή τους και ζητούν διαφορετικά πράγματα σε κάθε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός τους δεν είναι να “ρίξουν” την κυβέρνηση, θέλουν να την ταπεινώσουν ακόμα και μέσα από τους επώδυνους συμβιβασμούς».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε το αφήγημα λέγοντας πως «οι εγχώριοι θέλουν να απαλλαγούν από εμάς και οι έξω να ομογενοποιήσουν το σύστημα δηλαδή να πουν “όλοι ίδιοι είμαστε”».

Ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΗ. Σχετικά με τον ΔΕΣΦΑ, τόνισε ότι «ήταν μια ιδιωτικοποίηση που ήμασταν υποχρεωμένοι να την κάνουμε ως απόρροια του προηγούμενου μνημονίου ωστόσο η ιδιωτικοποίηση είχε σταματήσει λόγω ευρωπαϊκού δικαίου. Διαπιστώσαμε όμως ότι οι υπερασπιστές τους ελεύθερου ανταγωνισμού, είχαν φτιάξει διαγωνισμό τιμολόγησης βάσει του οποίου θα κέρδιζε η κρατική αζέρικη εταιρεία». Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά αφορούν την περίοδο μετά από τη λήξη του προγράμματος «εάν ο επόμενος 1,5 χρόνος μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή τροχιά θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε πράγματα ανεξάρτητα από τη συμφωνία που κάνουμε σήμερα».

Οι συμβασιούχοι. Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε, τέλος, την πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το πιάσατε έτσι; Μιλάμε για συμβασιούχους που παρά την κρίση, ο αριθμός τους έχει εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα

Στις αιχμές του κ. Σκουρλέτη για την Εκκλησία απάντησε ο εκπροσώπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...