567
«Ο μεγάλος μου φόβος ήταν μήπως ο γιος μου παντρευτεί τη... Μαντόνα» λέει η Βιρτζίνια Γκρολ για τον γιο της Ντέιβ. Ευτυχώς για αυτήν ο φόβος της δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα | YouTube

Τι τραβούν και αυτές οι μάνες των ροκ σταρ…

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 08:06
«Ο μεγάλος μου φόβος ήταν μήπως ο γιος μου παντρευτεί τη... Μαντόνα» λέει η Βιρτζίνια Γκρολ για τον γιο της Ντέιβ. Ευτυχώς για αυτήν ο φόβος της δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα
|YouTube

Τι τραβούν και αυτές οι μάνες των ροκ σταρ…

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 08:06

Ο αμερικανός κωμικός Τζον Στiούαρτ, διάσημος στις ΗΠΑ για τις σατιρικές πολιτικές εκπομπές του στην τηλεόραση, έλαβε πριν από μερικά χρόνια μία πρόσκληση να επισκεφθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν για πολιτική. Η τιμή ήταν μεγάλη και αποφάσισε να τηλεφωνήσει τη μητέρα του για να της πει το νέο. «Ναι, αλλά καρδιολόγος δεν έγινες» ήταν το ψυχρό σχόλιο της μάνας.

Η Βιρτζίνια Γκρολ (μητέρα του Ντέιβ Γκρολ) τη δεκαετία του ’80 όταν η ίδια ήταν καθηγήτρια σε ένα λύκειο της Ουάσινγκτον είχε ένα διαφορετικό πρόβλημα: ο γιος της Ντέιβ δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τις σπουδές του στο σχολείο. Παρότι εκείνη ανησυχούσε, ο μικρός ήταν «καλό παιδί» και είχε ταλέντο στη μουσική. Ετσι η κυρία Βιρτζίνια του έδωσε την άδεια να αφήσει στα 17 του το σχολείο και να πάει για περιοδεία στην Ευρώπη με ένα ροκ συγκρότημα. Λίγα χρόνια αργότερα ο Ντέιβ έγινε ντράμερ των Νιρβάνα και εν συνεχεία ιδρυτής και ηγέτης του ροκ συγκροτήματος Foo Fighters.

17814621_10154284686506246_6298533882709353354_o
Η Βιρτζίνια Γκρολ με την γιο της Ντέιβ ποζάρουν στο εξώφυλλο του βιβλίου της

Τι σημαίνει να είσαι μητέρα ενός σταρ της ροκ; Η Βιρτζίνια Γκρολ αποφάσισε να απευθυνθεί σε «συναδέλφους» της – τις μητέρες άλλων καλλιτεχνών – και έγραψε για το θέμα ένα βιβλίο: «Από την κούνια στη σκηνή». Η Μαριάν μητέρα του Μάικλ Στάιπ των Ρεμ, η Καρολάιν μητέρα του τραγουδιστή της ραπ Φάρελ Ουίλιαμς, η Βαλ μητέρα του τραγουδιστή και μουσικού Ντέιβ Μάθιους, η Εστερ Ντάιαμοντ μητέρα του Μάικ Ντι τραγουδιστή της χιπ χοπ μπάντας Beastie Boys και άλλες παρελαύνουν στο βιβλίο της Γκρολ και μιλούν για τις προσωπικές τους ιστορίες.

Αν και η ροκ και η ραπ σκηνή θεωρούνται μέσα κοινωνικής ανόδου ατόμων από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα υπάρχουν και εξαιρέσεις: ο Μάικ Ντι για παράδειγμα. Η μητέρα του, μία πλούσια διακοσμήτρια από το Μανχάταν ήταν εξαρχής αντίθετη στην επιλογή του γιού της. «Νόμιζα ότι ήταν μόνο μία δικαιολογία για να μην διαβάζει και να μην εργάζεται» εξήγησε στην Βιρτζίνια Γκρολ.

withWendyandBrianne
Ο Κερτ Κομπέιν με τη μητέρα του Γουέντι, κρατώντας στην αγκαλιά του τη νεογέννητητη κόρη του

Δεν όλες οι ιστορίες ευχάριστες. Η θλίψη και η απόγνωση συνοδεύουν συχνά τις ζωές των καλλιτεχνών. H Γουέντι Κομπέιν, μητέρα του πρώην ηγέτη των Nirvana Κερτ, παρότι δεν συνεργάστηκε, βοήθησε και ενθάρρυνε τη Βιρτζίνια Γκρολ να γράψει για τον γιο της που πέθανε το 1994, όπως και η Τζάνις Γουάινχαουζ, μητέρα της Ειμι που χάθηκε το 2011 στα 27 της. Η Τζάνις παρά την προσωπική της τραγωδία παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον, ενώ η Γουέντι Κομπέιν ζει στη θλίψη καθώς δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό του γιου της. Δύο διαφορετικοί τρόποι να σταθείς απέναντι στην τραγωδία.

«Αυτό που μένει όταν σβήνουν τα φώτα της σκηνής είναι η ευγένεια», λέει η Βιρτζίνια Γκρολ. Ο μεγάλος φόβος της ήταν μήπως ο Ντέιβ παντρευτεί τη… Μαντόνα, την οποία η ίδια αντιπαθεί. Αλλά σήμερα έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για το τέκνο της. Οπως για παράδειγμα όταν δύο αυστραλοί μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί επί δύο εβδομάδες στο ορυχείο που δούλευαν, ζήτησαν μαζί με τα τρόφιμα που τους έστειλαν και ένα iPod με μουσική των Foo Fighters. «Ο Ντέιβ έγραψε ένα τραγούδι ειδικά για αυτούς και αργότερα αφού διασώθηκαν τους προσκάλεσε να πιουν μαζί μία μπίρα. Ηθελα ένα παιδί ευαίσθητο και γενναιόδωρο και ευτυχώς η ζωή μού το χάρισε» καταλήγει η υπερήφανη μάνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...