266
Γερμανοί στρατιώτες σε άσκηση το 2015 | REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Ερευνα για νεοναζί στελέχη στον γερμανικό στρατό!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 08:27
Γερμανοί στρατιώτες σε άσκηση το 2015
|REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Ερευνα για νεοναζί στελέχη στον γερμανικό στρατό!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 08:27

Είναι ένα θέμα ταμπού. Και ως τέτοιο σοκάρει. Στη Γερμανία που ακόμα φέρει το βάρος των μιλιταριστικών φρικαλεοτήτων του χιτλερισμού, το να βλέπει κανείς θιασώτες του Χίτλερ να έχουν παρεισφρύσει στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, αρκεί για να προκαλέσει αναταραχή. Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μιας μεγαλύτερης κλίμακας αναβίωση του χιτλερικού εφιάλτη.

Το υπουργείο Αμυνας λοιπόν ενημέρωσε την Μπούτεσταγκ, ότι διεξάγει έρευνα για την παρουσία εκατοντάδων στελεχών στους κόλπους του γερμανικού στρατού για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην ακροδεξιά ή ακόμη χειρότερα είναι και θιασώτες του ναζισμού.

Σύμφωνα με την σχετική επιστολή του υπ. Αμυνας προς την Μπούτεσταγκ, την οποία επικαλείται το Reuters, η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού διεξάγει έρευνα για 275 στελέχη. Τουλάχιστον 143 από τις υποθέσεις αυτές αναφέρθηκαν πέρσι και άλλες 53 φέτος, σύμφωνα με την 15σέλιδη επιστολή του υπουργείου.

Προστίθεται ακόμη στην επιστολή ότι επιδείχθηκε υπερβολική χαλαρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων από τα πιο σοβαρά κρούσματα.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφορίες για στελέχη που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή εκστόμισαν προσβλητικά, ρατσιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων τους που είναι παιδιά μεταναστών.

Σε ένα περιστατικό, που αναφέρεται σαν Υπόθεση 29, ένας στρατιώτης ακούστηκε να λέει επανειλημμένα «Χάιλ Χίτλερ», «Χάιλ στον ηγέτη μας» και «Ζιγκ Χάιλ, σύντροφοι». Η υπόθεση πήγε στον στρατιωτικό εισαγγελέα και στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά δεν υπήρξε αποπομπή από το στράτευμα, αναφέρει η επιστολή.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας στρατιώτης χρησιμοποίησε σελίδα του Facebook που σχετίζεται με το φιλοναζιστικό κόμμα NPD για να προωθήσει ρατσιστικά σχόλια, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων για θανατική ποινή σε ξένους. Σε αυτόν τον στρατιώτη επιβλήθηκε μόνο πειθαρχική ποινή.

Η επίδειξη των ναζιστικών συμβόλων και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί απαγορεύονται διά νόμου στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...