200
Η Τσακόν σε συνεδρίαση του κόμματος το 2013 | REUTERS/Javier Barbancho/File Photo

Πέθανε ξαφνικά στα 46 της η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 07:40
Η Τσακόν σε συνεδρίαση του κόμματος το 2013
|REUTERS/Javier Barbancho/File Photo

Πέθανε ξαφνικά στα 46 της η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 07:40

Η Κάρμεν Τσακόν, η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε το αξίωμα της υπουργού Αμυνας της Ισπανίας, πέθανε αιφνιδιαστικά την Κυριακή σε ηλικία 46 ετών.

«Θλίψη για την πρόωρη φυγή της Κάρμεν Τσακόν. Σήμερα όλοι οι Σοσιαλιστές θρηνούν με πόνο και ανημποριά», ανέφερε το κόμμα της σε ανάρτηση στο Twitter.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, η Τσακόν, η οποία καταγόταν από τη Βαρκελώνη, έπασχε από καρδιοπάθεια.

Σε συνέντευξή της το 2015 ανέφερε τα προβλήματά της υγείας της και τις συστάσεις των γιατρών να ζει μια ήρεμη ζωή και να τοποθετήσει βηματοδότη. Ελεγε ότι κάθε ημέρα ήταν για αυτήν ένα δώρο.

Μέλος της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) υπό τον Χοσέ Θαπατέρο, η Τσακόν έγινε υπουργός Αμυνας το 2008, προκαλώντας αίσθηση και για το ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της ήταν επτά μηνών έγκυος. Εμεινε στο αξίωμα για άλλα τρία χρόνια, ως την αποχώρηση της κυβέρνησης του PSOE και την άνοδο στην εξουσία του Μαριάνο Ραχόι.

Μετά την ήττα του Θαπατέρο στις εκλογές του 2011, η Τσακόν διεκδίκησε την προεδρία του PSOE, αλλά ηττήθηκε με μικρή διαφορά από τον Αλφρέντο Ρουμπαλκάμπα.

Υπήρξε γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος από το 2014 ως το 2016, όταν υπέβαλε την παραίτησή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...