496
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη σημερινή τους συνάντηση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πού αποσκοπούν τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 14:52
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη σημερινή τους συνάντηση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πού αποσκοπούν τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 14:52

Η πρωτοβουλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το πρώτο ραντεβού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν με τη Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Είναι και αυτό μια μικρή είδηση καθώς μέχρι και πριν από μερικούς μήνες υπήρχε η παραφιλολογία περί φλερτ μέρους του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μια απροθυμία της Χαριλάου Τρικούπη να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κυβερνών κόμμα στην παρούσα Βουλή κλπ.

Μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διάρκειας μάλιστα μίας ώρας, στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, τέτοιες αμφιθυμίες δεν υπάρχουν: ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πρέπει να φύγουν άμεσα, συμφώνησαν αμφότεροι.

Οπως προκύπτει από την ενημέρωση της ΝΔ, στη συνάντηση των δύο αρχηγών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι αρνητικές συνέπειες από τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «με ευθύνη της κυβέρνησης», όπως σημειώθηκε, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία.

Το τετ α τετ με την κυρία Γεννηματά ήταν το πρώτο μιας σειράς συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους ηγέτες των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου, (12:00) με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, την Τετάρτη 5 Απριλίου, (17:00) με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ενώ εκκρεμεί και η συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε τι αποσκοπούν αυτά τα ραντεβού του κ. Μητσοτάκη; Από τη ΝΔ χαρακτηρίζουν «αυτονόητη» την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους αρχηγούς του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου».

Από τη ΝΔ διαψεύδουν επίσης κατηγορηματικά τα περί δημιουργίας ενιαίου «ευρωπαϊκού τόξου» για τις ανάγκες ενός μετεκλογικού συνασπισμού, όταν γίνουν οι εκλογές. Στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν εκτός των άλλων τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η αυτοδυναμία δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Για του λόγου το αληθές στην ανακοίνωση της ΝΔ, μετά το τέλος της συνάντησης με την κυρία Γεννηματά, αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «προφανώς, τα δύο κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης».

Στη ΝΔ τονίζουν πως τέτοιους είδους θεσμικές συναντήσεις, θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στον δημόσιο βίο, προκείμενου να βρεθεί « προοπτική βιώσιμης λύσης».

Οπως σημειώνει το kathimerini.gr, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να διατηρήσει έστω το μίνιμουμ της επαφής και της συνεννόησης με την ελάσσονα αντιπολίτευση που έχει φιλοευρωπαϊκή ρητορική και να αναδείξει επικοινωνιακά πως οι μόνοι που φέρουν την ευθύνη για τα νέα μέτρα είναι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, απομονώνοντας τα και εκπέμποντας ένα μήνυμα εθνικής συνεννόησης που έτσι και αλλιώς είναι ενταγμένο στον δημόσιο λόγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...