712
Ο Βασίλης Σπανούλης σε μια προσωπική ενέργεια. Πραγματοποίησε ένα ικανοποιητικό δεύτερο ημίχρονο, όμως ελάχιστα θυμίζει τον καλό του εαυτό. | ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οταν η ήττα είναι το… μικρότερο κακό για τον Ολυμπιακό

Sportscaster Sportscaster 25 Μαρτίου 2017, 10:32
Ο Βασίλης Σπανούλης σε μια προσωπική ενέργεια. Πραγματοποίησε ένα ικανοποιητικό δεύτερο ημίχρονο, όμως ελάχιστα θυμίζει τον καλό του εαυτό.
|ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οταν η ήττα είναι το… μικρότερο κακό για τον Ολυμπιακό

Sportscaster Sportscaster 25 Μαρτίου 2017, 10:32

Ηταν από ‘κείνες τις βραδιές που όλα πάνε κατά διαόλου. Ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε εκτός αγώνα λόγω στομαχικών διαταραχών. Ο Σπανούλης και ο Λοτζέσκι δεν ήταν στα καλά τους, κι αυτό έκανε «μπαμ». Η κόπωση από την υπερπροσπάθεια στο Βελιγράδι ήταν φανερή. Ο Μπιρτς -που κι αυτός μπήκε στο παιχνίδι κάπως περίεργα- τσακώθηκε με τον προπονητή του και έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο. Και -το χειρότερο- ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίστηκε και θα απουσιάσει για περίπου ένα μήνα. Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-79) ήταν το μικρότερο κακό για τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανο-βέλγος είχε χάσει τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ερυθρό Αστέρα επειδή ένιωθε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Χθες (Παρασκευή) στο ΣΕΦ αγωνίστηκε επί 22 λεπτά, μακριά από τον καλό του εαυτό, όμως η «γκαντεμιά» παραμόνευε. Επαθε τη ζημιά χωρίς, καν, να τον ακουμπήσει κάποιος αντίπαλος, μόλις 20″ πριν από τη λήξη του αγώνα. Αμα δεν σε θέλει… Κάπως έτσι είχε τραυματιστεί και ο Χάκετ, ένα λεπτό προτού ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με την Ούνικς Καζάν, και έχασε όλη τη σεζόν. Το ευτύχημα για τον Μπιρτς είναι πως γλίτωσε τα χειρότερα: τη ρήξη αχιλλείου τένοντα. Ο Ολυμπιακός πέρασε νύχτα αγωνίας, ώσπου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί με τον σκόρερ του που «καθαρίζει» όταν τα χέρια των άλλων… τρέμουν.

Το περιστατικό με τον Κεμ Μπιρτς ήταν το δεύτερο μεγάλο πλήγμα. Φαινόταν, ότι δεν είναι καλά, με το που πάτησε το παρκέ. Υπερβολικά χαλαρός, στην επίθεση «έτρωγε τάπες» και στην άμυνα ήταν ένα «κλικ» πιο αργός. Οταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον απέσυρε από το ματς, οι δυο άντρες είχαν ένα πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο. Νωρίτερα, σε ένα τάιμ-άουτ, ο κόουτς «τα είχε ψάλει» στον καναδό σέντερ (αλλά και στον Παπαπέτρου). Μετά τη λογομαχία τους, ο Μπιρτς έμεινε στον πάγκο και δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είπε για το περιστατικό: «Αυτά συμβαίνουν στον πάγκο. Είχαμε ένα επεισόδιο, που δεν χρειάζεται να του δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που του έδωσα εγώ. Η πειθαρχία είναι πάνω απ’ όλους. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω ένα ματς, εάν δεν υπάρχει πειθαρχία. Κανείς δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρχές της ομάδας». Πολύ καλά τα είπε και πολύ σωστά το χειρίστηκε, ο Σφαιρόπουλος. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον παίκτη ένα μικρό ελαφρυντικό. Δεν αντέδρασε επειδή… τρελάθηκε, έτσι ξαφνικά. Ο Μπιρτς «φορτώνει» από καιρό, επειδή σε χρονικά διαστήματα που βρισκόταν σε φουλ φόρμα, ο κόουτς τον άφηνε εκτός. Πότε για να βρει διάρκεια ο Γιάνγκ, και πότε για να αποκτήσει ρυθμό ο Μιλουτίνοβ. Ανθρωποι είναι και οι παίκτες. Μεγάλα παιδιά…

Ολυμπιακός και Ρεάλ βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Στο σημείο εκείνο, ο Μάντζαρης χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, και ο Γιουλ πήρε τη «Βασίλισσα» από το χέρι. Πέτυχε συνολικά 21 πόντους, όσους και ο Ράντολφ. Ο Μιλουτίνοφ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (18 πόντοι), ο Αγραβάνης στάθηκε αρκετά καλά για δεύτερο ματς στη σειρά (10 πόντοι), όμως με τόσες αναποδιές οι γηπεδούχοι -που έβαλαν μόλις επτά στα 26 τρίποντα (27%)- δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας με την εξαιρετικά εύστοχη περιφέρεια. Πάλι καλά που τη σταμάτησαν στους 79 πόντους, αν και ο μέσος όρος της φτάνει τους 90. Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε ένα ικανοποιητικό δεύτερο ημίχρονο, όμως ελάχιστα θυμίζει τον καλό του εαυτό.

1654729

Μετά τη χθεσινή Νο 9 ήττα του, ο Ολυμπιακός αποκλείεται να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο, και είναι μάλλον απίθανο να έρθει δεύτερος. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ΤΣΣΚΑ να χάσει τα δυο υπόλοιπα παιχνίδια της (με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι και τον Ολυμπιακό στη Μόσχα), και ο Ολυμπιακός να νικήσει στα δυο -εκτός έδρας- δικά του την Αναντολού Εφές και την ΤΣΣΚΑ (με διαφορά επτά πόντων και πάνω).

Αλλά, δεν τρέχει τίποτα. Οποιος κι αν είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους προημιτελικούς (η Φενέρμπαχτσε, η Βασκόνια, η Εφές ή ο Παναθηναϊκός), για να φτάσει στις τρεις νίκες που οδηγούν στο Φάιναλ-Φορ θα πρέπει να συμβούν τα ίδια πράγματα: να επιστρέψει σε καλή κατάσταση ο Λοτζέσκι, να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός, να βρουν τους ρυθμούς τους ο Σπανούλης και ο Γιανγκ, και να παίξουν όλοι κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Κάτι που, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, έχει καιρό να συμβεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...