264
Η απολογία του πρώην προέδρου το Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστηρίο της χώρας τον Φεβρουάριο του 2006, πριν καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού | Chris Hondros/Getty Images/ideal Images

Πώς να βρεις δουλειά αν σε λένε Σαντάμ Χουσεΐν;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2017, 17:40
Η απολογία του πρώην προέδρου το Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστηρίο της χώρας τον Φεβρουάριο του 2006, πριν καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού
|Chris Hondros/Getty Images/ideal Images

Πώς να βρεις δουλειά αν σε λένε Σαντάμ Χουσεΐν;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2017, 17:40

Φέρει το όνομα του αδίστακτου ιρακινού δικτάτορα κι όμως δεν έχουν την παραμικρή σχέση: Ο λόγος για έναν 25χρονο μηχανικό πλοίων από την Ινδία, τον Σαντάμ Χουσεΐν, που, όπως αναφέρει ο βρετανικός Independent, προσπαθεί επίμονα να απαλλαγεί από το βάρος του ονόματός του.

Βάρος, καθώς η συνωνυμία του έχει στοιχίσει τουλάχιστον 40 ευκαιρίες για δουλειά, παρότι αποφοίτησε δεύτερος από το τμήμα του Πανεπιστημίου Νορούλ Ισλάμ και οι περισσότεροι συμφοιτητές του βρίσκονται ήδη σε αξιόλογες θέσεις.

Τους πρώτους έξι μήνες δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο της απόρριψης. Στη συνέχεια αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα εκάστοτε τμήματα ανθρωπίνων πόρων την εταιρειών και η απάντηση ήταν απλή: το όνομά του.

Φαίνεται ότι το να έχει μια εταιρεία στο δυναμικό της κάποιον με ένα τόσο αρνητικά φορτισμένο ονοματεπώνυμο, μπορεί να προκαλέσει πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Αν πρέπει να ταξιδεύει συχνά, για παράδειγμα, περνώντας τα σύνορα ή ελέγχους αεροδρομίων. Η ταύτιση του ονόματός του με εκείνο του ιρακινού δικτάτορα είναι ικανή να προκαλέσει ένα μικρό χάος.

Ολα αυτά τα ενδεχόμενα κάνουν την πρόσληψή του προβληματική. Θέλοντας να απαλλαγεί από την… κατάρα του ονόματος αποφάσισε να το αλλάξει σε «Σατζίντ». Και ενώ στα βασικά έγγραφα –ταυτότητα, διαβατήριο και άδεια οδήγησης- η αλλαγή έγινε άμεσα, το πτυχίο του συνεχίζει να γράφει «Σαντάμ», καθώς χρειάζεται μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία, που σημαίνει ότι και τα εμπόδια στην εύρεση εργασίας συνεχίζονται.

Για να βρει λύση στο πρόβλημα, κατέφυγε στο δικαστήριο της χώρας, το οποίο αρχικά αντιμετώπισε την υπόθεση επιφυλακτικά, καθώς συχνά όσοι ζητούν να αλλάξουν όνομά τους έχουν ύποπτα κίνητρα.

Η ακρόασή του αναμένεται στις 5 Μαΐου, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι είναι «ένα αθώο θύμα των εγκλημάτων κάποιου άλλου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...