236
| NASA

H ΝΑSA φωτογράφισε τα χιόνια στη Σαχάρα!

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2016, 13:56

H ΝΑSA φωτογράφισε τα χιόνια στη Σαχάρα!

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2016, 13:56

Την περασμένη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, ο Καρίμ Μπουτσετάτα, ένας αλγερινός φωτογράφος, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook εικόνες πραγματικά ασυνήθιστες: η Σαχάρα, μια από τις πιο άνυδρες περιοχές του πλανήτη μας, χιονισμένη! Οι εικόνες κατέκλυσαν τα μέσα ενημέρωσης, ήταν όντως ένα θέαμα ανοίκειο, σχεδόν εξωγήινο, που προκάλεσε το ενδιαφέρον απ’ άκρη σ’ άκρη στη Γη.

 

Για την ακρίβεια το ενδιαφέρον επεκτάθηκε και πέρα από τον πλανήτη μας. Η ΝASA αναζήτησε μέσω των δορυφόρων της τις χιονισμένες περιοχές της Σαχάρας. Και έδωσε τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία αυτού του σπάνιου καιρικού φαινομένου με μια εντυπωσιακή φωτογραφία. Ο δορυφόρος Landsat 7 κατέγραψε τη Σαχάρα στα λευκά στο νότιο τμήμα της ερήμου, κοντά στα σύνορα Αλγερίας – Μαρόκου, νότια της πόλης Μπουάρφα.

savenasa

Η NASA σημειώνει πως η χιονόπτωση στην Αφρική δεν είναι κάτι εντελώς σπάνιο, άλλωστε υπάρχουν τα περίφημα «χιόνια του Κιλιμάντζαρο». Ομως σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα όρος, ύψους 5.895 μ., ενώ το χιόνι στην έρημο και σε τέτοια έκταση είναι κάτι το ασυνήθιστο.

morocco_etm_2016354

Για του λόγου το αληθές, η NASA δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες της ίδιας περιοχής της Σαχάρα από τους τέσσερις τελευταίες Δεκέμβριους. Με το γαλάζιο χρήμα είναι το χιόνι: το 2013, 2014 και 2015 εντοπίζεται ελάχιστο στο ορεινά πάνω δεξιά στις δορυφορικές εικόνες, ενώ το 2016, το χιόνι έχει κυκλώσει την Μπουάρφα.

morocco_tmo_2016356

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...