182
| Antonis Nikolopoulos/Eurokinissi via REUTERS

Ελεγχόμενες εκρήξεις στο υπουργείο Εργασίας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 07:43

Ελεγχόμενες εκρήξεις στο υπουργείο Εργασίας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 07:43

Θρίλερ με το ξεκίνημα της εβδομάδας στην καρδιά της Αθήνας. Ενα δέμα που εντοπίστηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29, αποδείχτηκε εκρηκτικός μηχανισμός και χρειάστηκε κλιμάκιο πυροτεχνουργών να πραγματοποιήσουν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστων στη 1.20 π.μ. τα ξημερώματα στην «Eφημερίδα των Συντακτών», για βόμβα στο υπουργείο. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη της βόμβας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου εντόπισαν ένα σακίδιο κρεμασμένο στην είσοδο του υπουργείου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας η βόμβα δεν εξερράγη πιθανότατα λόγω αστοχίας υλικού. Τα υπολείμματα εκρηκτικής ύλης της βόμβας που περισυνελέγησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας από το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) και την Εγκληματολογική Υπηρεσία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα υπολείμματα αναμένεται να δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού. Προανάκριση για το θέμα διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ).

Η οδός Σταδίου έκλεισε νωρίς το πρωί για τα οχήματα προς το Σύνταγμα, ωστόσο μετά τις 09:00 άνοιξε δόθηκε στην κυκλοφορία.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...