382
Κλίμα αγωνιστικής κινητοποίησης στο Δικασικό Μέγαρο... | SOOC

«Η πόρνη η συμβολαιογράφος»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Οκτωβρίου 2016, 23:02
Κλίμα αγωνιστικής κινητοποίησης στο Δικασικό Μέγαρο...
|SOOC

«Η πόρνη η συμβολαιογράφος»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Οκτωβρίου 2016, 23:02

Για άλλη μια Τετάρτη οι πλειστηριασμοί οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ματαιώθηκαν. Αυτή τη φορά ματαιώθηκαν 10 πλειστηριασμοί, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν ματαιωθεί στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 50. Ο λόγος της ματαίωσης είναι η αδυναμία των συμβολαιογράφων να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς, καθώς εισέρχονται στις αίθουσες ομάδες ατόμων αλληλέγγυων προς τους δανειολήπτες. Με τις φωνές, τις βρισιές, τις απειλές, τις χειρονομίες, και τους προπηλακισμούς προς τους συμβολαιογράφους, δημιουργούν κλίμα στο οποίο είναι αδύνατο να γίνει η οποιαδήποτε πράξη.

Από την τελευταία σοδειά χαρακτηρισμών και φράσεων που εκτοξεύτηκαν, ξεχωρίζουμε: «χολέρες», «σκυλιά», «πουτάνα», «περίμενε να σε βρω και θα δεις τι θα πάθεις», «σας σιχαινόμαστε», «μη μιλάς», «τι κοιτάς;», «δε θα σας πετύχουμε; Θα δείτε!». Μάλιστα, στην προηγούμενη ματαίωση πλειστηριασμών την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου, οι διαμαρτυρόμενοι είχαν στριμώξει στην έδρα τους συμβολαιογράφους κι είχαν επέμβει τα ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν. Ανάμεσά τους βρίσκονται γνωστά στελέχη αριστερών κομμάτων, αλλά και πρώην βουλευτές.

Οι αλληλέγγυοι προφασίζονται συμπαράσταση προς όσους «χάνουν τα σπίτια τους» λόγω των πλειστηριασμών. Πλην όμως, οι πλειστηριασμοί δε γίνονται πάντα για πρώτη κατοικία, ενώ από τις ματαιώσεις πολλές φορές πλήττεται το δημόσιο ή, ακόμη, και ιδιώτες. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εκουσίου πλειστηριασμού, δηλαδή η απόφαση ιδιοκτητών κάποιου ακινήτου να προχωρήσουν οι ίδιοι σε πλειστηριασμό αυτού. Επίσης, πολλές φορές ο πλειστηριασμός αφορά περιουσιακά στοιχεία επιχείρησης σε πτώχευση, από την εκποίηση των οποίων περιμένουν οι εργαζόμενοι να αποζημιωθούν.

Την προηγούμενη Τετάρτη, τους αλληλέγγυους είχε κινητοποιήσει η περίπτωση ενός πολύτεκνου ατόμου με αναπηρία, το σπίτι του οποίου επρόκειτο να πλειστηριαστεί για χρέη που δημιουργήθηκαν επειδή το είχε υποθηκεύσει για επιχειρηματικό δάνειο. Αυτήν την τελευταία Τετάρτη (5 Οκτωβρίου), όμως, οι συμβολαιογράφοι δεν κατόρθωσαν στα προγράμματα των πλειστηριασμών να βρουν κάποια ανάλογη περίπτωση δανειολήπτη με την πρώτη κατοικία του σε κίνδυνο. Η μοναδική κατοικία που επρόκειτο να βγει στο σφυρί δεν ήταν για χρέη προς τράπεζα, αλλά προς το δημόσιο και ο επισπεύδων ήταν η Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα αλληλέγγυων δικηγόρων σε συμβολαιογράφους, πάντως, στόχος της προστασίας τους δεν είναι μόνο η πρώτη κατοικία αλλά και το εξοχικό.

Οι συμβολαιογράφοι του Εφετείου Θεσσαλονίκης νιώθουν ανυπεράσπιστοι και στοχοποιημένοι. Δεν έχουν δικαίωμα να μην προσέλθουν για τον πλειστηριασμό, καθώς είναι όργανα της πολιτείας. Eχουν αποστείλει έγγραφα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Αστυνομία. Ωστόσο, η κατάσταση όσο πάει και αγριεύει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...