965
Ο θρυλικός Τζο Πέρι (δεξιά) δίπλα στον (χολιγουντιανό) Τζόνι Ντεπ σε πρόσφατη εμφάνιση των Hollywood Vampires | (Facebook/Joe Perry)

Κατέρρευσε επί σκηνής ο Τζο Πέρι δίπλα στον Τζόνι Ντεπ! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2016, 18:29
Ο θρυλικός Τζο Πέρι (δεξιά) δίπλα στον (χολιγουντιανό) Τζόνι Ντεπ σε πρόσφατη εμφάνιση των Hollywood Vampires
|(Facebook/Joe Perry)

Κατέρρευσε επί σκηνής ο Τζο Πέρι δίπλα στον Τζόνι Ντεπ! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2016, 18:29

Οι μουσικοί που έχουν πατήσει τα 60, όταν παίζουν on stage δεν φανερώνουν την πραγματική τους ηλικία. Τουλάχιστον όσοι έχουν ακόμη δύναμη στα πνευμόνια, κέφι, όρεξη και ενέργεια καταφέρνουν σχεδόν να σε πείσουν ότι είναι ακόμη οι 30άρηδες που γνώρισες και λάτρεψες πριν από χρόνια και να καλύψουν ό, τι σημάδια έχουν αφήσει πίσω τους τα μεγάλα πάρτι των 80’s και οι όποιες καταχρήσεις. Και όταν αυτά τα μουσικά είδωλα, ξαφνικά, καταρρεύσουν επί σκηνής; Και αν αυτό καταγραφεί σε βίντεο που μπορείς να εντοπίσεις πανεύκολα στα social media και να παρακολουθήσεις (ξανά και ξανά) την πτώση του ήρωά σου;

face4
Δυναμικός Πέρι στη συναυλία των Hollywood Vampires, στη Στοκχόλμη, στις 30 Μαΐου (Facebook/Joe Perry)

Ο 65χρονος Τζο Πέρι είναι γνήσιος Aerosmith. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας το 1970 και έκτοτε, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, την έχει υπηρετήσει πιστά ως κιθαρίστας (κάνοντας παράλληλα κάποια σόλο άλμπουμ ή και συμμετέχοντας σε ένα ακόμη συγκρότημα, το Joe Perry Project). Το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε ξανά επί σκηνής με μία περίεργη σύνθεση η οποία περιλαμβάνει και το όνομα Τζόνι Ντεπ.

Οι Hollywood Vampires είναι ένα πρότζεκτ που έχει εξαπολύσει ο θρυλικός (68χρονος) Αλις Κούπερ από το 2015 μαζί με τον θρυλικό κιθαρίστα και με έναν χολιγουντιανό ηθοποιό μεταμφιεσμένο σε ροκά. Η ελπίδα είναι ότι η καλή κλασική ροκ θα επιστρέψει στο 2016. Στην παρούσα φάση και περιοδεία των Hollywood Vampires, guest stars είναι ο πρώην ντράμερ των Guns N’ Roses, Ματ Σόρουμ, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Αλις Κούπερ, Τόμι Χένκρικσεν, και ο Ρόμπερτ Ντε Λέο, μπασίστας των Stone Temple Pilots. Αρχισαν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από τη Νέα Υόρκη στις 24 Μαΐου, ταξίδεψαν στην Ευρώπη και επέστρεψαν στις ΗΠΑ. Βρέθηκαν στο Κόνεϊ Αϊλαντ, στο αμφιθέατρο Φορντ, το βράδυ της Κυριακής, 10 Ιουλίου.

Στο δεύτερο τραγούδι της βραδιάς, μία διασκευή του «I got a line on you» των Spirit, ο Πέρι έπαιζε κιθάρα καθιστός. Αυτός που μας έχει συνηθίσει να χτυπιέται στο σόλο του «Sweet Emotion» και «Walk this Way», είχε στηριχθεί αδύναμα πάνω στο σετ των ντραμς! Μετά από δευτερόλεπτα, χωρίς να το αντιληφθούν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν on stage, σηκώθηκε, απομακρύνθηκε πολύ νωχελικά προς τα παρασκήνια. Εκεί, μπροστά στα μάτια των πιο προσεκτικών επισκεπτών της συναυλίας κατέρρευσε. Πριν το καλά – καλά το αντιληφθεί ο Ντεπ ο οποίος -σύμφωνα πάντα με μάρτυρες- ειδοποίησε τον Κούπερ σχηματίζοντας με τα χείλη του τη λέξη «Τζο», οι επισκέπτες της συναυλίας άρχισαν να διαδίδουν τα ανησυχητικά νέα στα social media και όλοι έμαθαν γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Τζο Πέρι.

#JoePerry collapsed on stage just now! He had to sit on drum kit and then went behind a small wall and passed out. FDNY and NYPD carried him off quickly. #Aerosmith #hollywoodvampires

A video posted by Eileen (@leeniepics) on

Μία φαν, 20χρoνη Τζίαν Λίλαντ που μίλησε αργότερα στους New York Times, περίμενε εκείνη την ώρα να της παραχωρήσουν ένα πάσο για τα παρασκήνια όταν είδε τους νοσηλευτές να μεταφέρουν σε φορείο έναν άνδρα με μάσκα οξυγόνου και γυρισμένα μάτια. Από την γκρι τούφα στο μέτωπο του αγνώστου κατάλαβε ότι ήταν ο Πέρι. Αλλοι μάρτυρες του επεισοδίου δήλωσαν ότι από την αρχή φαινόταν ότι ο Τζο δεν είναι καλά. Κάποιος δήλωσε ότι λίγα λεπτά αργότερα κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο Κούπερ, λέγοντας ότι «αν παρατηρήσετε ότι ένα από τα αδέρφια μας δεν είναι επί σκηνής μαζί μας, να ξέρετε ότι ήταν αρκετά άρρωστος πριν από το σόου».

Πάντως το σόου συνέχισε χωρίς τον «αδερφό» που κατέρρευσε. Ο Κούπερ ζήτησε μάλιστα από το κοινό να τραγουδήσει «γίνε καλά Τζο Πέρι». Οταν ολοκληρώθηκε η συναυλία ο ίδιος ενημέρωσε με ανάρτηση στο Twitter ότι «ο Πέρι είναι σε σταθερή κατάσταση τώρα, με την οικογένειά του και υπό την καλύτερη φροντίδα που μπορεί να δεχθεί, ευχαριστούμε όλους που ενδιαφέρθηκαν για τον αδερφό μας». Ο κιθαρίστας διαμετακομίστηκε απευθείας σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν. Αντίστοιχα, και χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε ότι «ο Πέρι είναι σε σταθερή κατάσταση και ξεκουράζεται, τα αδέρφια του, Βαμπίρ, και οι φαν του εύχονται μία ταχύτατη ανάρρωση». Το άλλο αδέρφι του, ιδρυτικό και θρυλικό μέλος των Aerosmith, ο Στιβ Τάιλερ δεν έχει κάνει ακόμα σχετική δήλωση. Ο τραγουδιστής εκείνη τη βραδιά έπαιζε σόλο στο Βανκούβερ.

Warming up with Tommy. #HollywoodVampires

A photo posted by Joe Perry (@joeperryofficial) on

Από εκεί αρχίζουν οι ερωτήσεις για την υγεία του μουσικού θρύλου. Οι επισκέπτες της συναυλίας ξαναζούν την περφόρμανς στο μυαλό τους για να προσπαθήσουν να θυμηθούν αν έμοιαζε αδυνατισμένος ή κουρασμένος και τέλος πάντων τι έχει ο Πέρι ο οποίος λίγο πριν από το live είχε αναρτήσει στο Instagram φωτογραφία όπου εμφανίζεται να προετοιμάζεται με τον Χένρικσεν. Οι υπόλοιποι θαυμαστές του παρακολουθούν το θέμα online και ξαναπαίζουν το βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος, μόλις δύο μέρες πριν, καλώντας τους οπαδούς του «να είναι εκεί στις 10 Ιουλίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...