• Η Ανησυχητική Φωτογραφία της Ημέρας Νο #0003: Ο υπουργός Αμυνας ταυτίζεται με την Κέλυ Μακ Γκίλις...

    Οταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιας χώρας ανεβάζει στο twitter μια παρωδία αφίσας από αμερικάνικη εφηβική ταινία της δεκαετίας του ’80 (και αφού συνειδητοποιεί τι έκανε την κατεβάζει) είναι σίγουρα ανησυχητικό. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί λόγω της θεσμικής του θέσης να κάνει και άλλα πράγματα εν θερμώ που μετά δεν θα μπορεί να πάρει πίσω τόσο ανώδυνα.

    Ομως το μυστήριο παραμένει: τι ήταν εκείνο που ώθησε τον Πάνο Καμμένο να πατήσει το κουμπί στο twitter και να κοινοποιήσει την συγκεκριμένη φωτογραφία αυτογελοιοποίησης; Ενα λάθος; Η ανάγκη του για αυτο-τρολάρισμα (σ.σ.: καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου… κοκ;). Ακόμα χειρότερα: η θριαμβευτική «μέθη» από την συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Ανγκελα Μέρκελ που είχε προηγηθεί στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία; Η δυσπεψία; Η βαθιά εσωτερική του ανάγκη να αισθανθεί για λίγο νεαρός υποσχόμενος και ατίθασος πιλότος; Η πίστη του ότι οι πελάτες του θα καταλάβουν κάτι άλλο; Οι ουρές των πολεμικών αεροπλάνων που θυμίζουν καταγγελίες για «ψεκασμούς»; Ή η ταύτισή του με τη φράση φράση «Εκεί ψηλά με τους καλύτερους των καλύτερων» (σ.σ.: Up there with the best of the best») που είναι το μοτίβο της ταινίας Top Gun;

    Βέβαια η φωτογραφία κατέβηκε άρον-άρον, πράγμα που βέβαια δεν έχει νόημα αφού όλοι είχαν προλάβει να την αποθηκεύσουν ως «μνημείο». Αλλά μετά το περιστατικό αποκτά νέο νόημα η φράση του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σχετικά με τον σχεδιασμό του plan X: «μας ανησυχούσε η εμπλοκή του στρατού»…

  • Οταν ο Τζάστιν Τριντό κλωτσούσε έλληνες Πρωθυπουργούς

    Πρόκειται για μια άγνωστη ιστορία από τα παιδικά χρόνια του καναδού Πρωθυπουργού που για λόγους τακτ δεν αναφέρθηκε στο πηγαδάκι που είχαν στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον καναδό Πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

    Οπως αποκαλύπτει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, ο Τζάστιν Τριντό είχε επισκεφθεί την Αθήνα συνοδεύοντας σε επίσημη επίσκεψη τον πατέρα του Πιερ, επίσης πρωθυπουργό του Καναδά την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μοντρεαλ επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη. Οταν στο πλαίσιο της επίσκεψης του έγινε η παραδοσιακή ξενάγηση στην Ακρόπολη, ο Τριντό είχε μαζί του τον γιο του Τζάστιν ο οποίος, ζωηρό αγοράκι τότε, κλώτσησε τον Ράλλη φέρνοντας σε αμηχανία τον πατέρα του που αναγκάστηκε να τον χαστουκίσει.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό πλέον Τζάστιν, που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερός του, έλεγε στους συνεργάτες του ότι αισθάνθηκε αμηχανία να του θυμίσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

  • Και η Μπέτυ Μπαζιάνα ψηφίζει Σανγκάη

    • Η σύντροφος του Πρωθυπουργού κατά την prive επίσκεψή της στο Σινικό Τοίχος βγάζει selfie (Φωτογραφία από την Real News)
      Η σύντροφος του Πρωθυπουργού κατά την prive επίσκεψή της στο Σινικό Τοίχος βγάζει selfie (Φωτογραφία από την Real News)

    Προφανώς η Ολγα Γεροβασίλη που θεωρεί τη Σανγκάη ανώτερη και από τη Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη. Την προτίμησή της συμμερίζεται και η σύντροφος του πρωθυπουργού που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News ακολούθησε ένα «παράλληλο πρόγραμμα» ξεναγήσεων σε πιο χαλαρά τουριστικό στυλ.

    Ετσι όσο ήταν στο Πεκίνο η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη (σ.σ.: κλασσικά…) και τα Θερινά Ανάκτορα καθώς και το Τέμπλο του Ουρανού και το Σινικό Τείχος, ενώ βρέθηκε και κτίριο της Όπερας, ένα κτίριο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, που κάτω από τον επιβλητικό θόλο του στεγάζει αίθουσες θεάτρου, κονσέρτου και όπερας και το υποδεικνύει κάθε τουριστικός οδηγός που σέβεται τον εαυτό του.

    Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της βόλτας της στα στενά δρομάκια πίσω από τη λίμνη Χουχάι του Πεκίνου (σ.σ.: άλλο ένα must αξιοθέατο σύμφωνα με τους τουριστικούς οδηγούς – κάτι σαν τη δική μας την Πλάκα…) η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε το εργαστήριο ενός Κινέζου καλλιτέχνη που ασκεί την τέχνη της παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξασκήθηκε στη γραφή και της έκαναν δώρο δυο επιγραφές με τα ονόματα των γιών της, γραμμένα στα κινέζικα.

  • Η Ρένα Δούρου σχολιάζει Σάντος

    • Screenshot 2016-07-11 09.34.47

    Αμέσως μετά το τέλος του τελικού του Euro, η Περιφερειάρχης Αττικής έσπευσε να σχολιάσει την επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για τον Φερνάντο Σάντος.

    Για την ακρίβεια αναφέρθηκε σε ανταρτησή της στο Facebook στο προσωνύμιο “Καρπουζάς” που είχε κολλήσει στον πρωταθλητή Ευρώπης πλέον Φερνάντο Σάντος, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Πως τον λέγαμε εδώ;;; Καρπουζά λέει”

  • Εξαλλη η Κατερίνα Μάρκου με τις διαρροές

    • 00_004_sooc6_201503111426098899

    Ολο το Σαββατοκύριακο το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς σύμφωνα με διαρροές επρόκειτο να «αποσκιρτήσει» από την επίσημη γραμμή του Ποταμιού και να υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο, φέρνοντας την κυβέρνηση πιο κοντά στις επιθυμητές 200 ψήφους.

    Η «ύποπτη» κυρία Μάρκου ρωτήθηκε σχετικά από τον Γιώργο Παπαχρήστο στα Νέα κι όπως ο ίδιος αναφέρει  σήμερα στην στήλη του απάντησε (σ.σ.: εκνευρισμένη σύμφωνα με τη στήλη): « Έχω μία συνεπή στάση στη Βουλή με βάση τις θέσεις του κόμματος μου και δεν έχω διαφοροποιηθεί από αυτές τις θέσεις ποτέ. Όταν έχω ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση Σαμαρά, όταν έχω ψηφίσει προϋπολογισμό εκείνης της κυβέρνησης , όταν κρατώ τη στάση που κρατώ απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης πως είναι δυνατόν να με φέρνουν ότι μπορεί να ψηφίσω υπέρ του κυβερνητικού εκλογικού νόμου;».

    Πάντως κάποιοι κρατούν καλού κακού και το tweet με το οποίο διέψευσε τις ίδιες φήμες νωρίτερα…

    Για να δείτε παλιότερες Βαβέλ κάντε κλικ εδώ




text
  • Το τοπίο που φτιάχνει η σκόνη μάς βοηθάει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε οι εξωγήινοι


    24 Απριλίου 2024, 07:33