532
|

Μας δουλεύει ο Χαρδαλιάς;

Πάνος Παπαδόπουλος Πάνος Παπαδόπουλος 24 Απριλίου 2020, 20:33

Μας δουλεύει ο Χαρδαλιάς;

Πάνος Παπαδόπουλος Πάνος Παπαδόπουλος 24 Απριλίου 2020, 20:33

Ο Νίκος Χαρδαλιάς —Nick Hard για τις groupies του— με κοίταξε και αυτό το ανοιξιάτικο απόγευμα πίσω από τα γυαλιά του. Με αυτό το αυστηρό και την ίδια ώρα τόσο πατρικό φευγαλέο βλέμμα, με ενημέρωσε, εμένα και τους αμέτρητους άλλους που περιμένουμε μια λέξη από τα χείλη του — είπε αρκετές:

«Καλησπέρα και από την Πολιτική Προστασία, η κοινή μας προσπάθεια συνεχίζεται ημέρα με την ημέρα, μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση, τη σταδιακή άρση των μέτρων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι για να συνεχίσουν τα πράγματα να εξελίσονται θετικά, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση. Και αναφέρομαι σε αυτό διότι και Σαββατοκύριακο έρχεται και ο καλός καιρός μας προσκαλεί να βγούμε από το σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή. Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου».

Υπέροχος. Τον πίστεψα, όπως τον πίστευα από την πρώτη ημέρα. Μεταξύ μας, δεν χρειαζόταν καν ο κ. Χαρδαλιάς, ήμουν από αυτούς που σεβάστηκαν το #μενουμεσπιτι προτού επιβληθούν τα μέτρα που «ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου». Εμεινα σπίτι, εγώ και η φαμίλια μου. Τα παιδιά μου τα έκλεισα σε τέσσερις τοίχους, με πόνο ψυχής, βλέποντάς τα να χάνουν τη διάθεση για παιχνίδι και να μην αγκαλιάζουν τους λατρεμένους τους παππούδες, βλέποντάς τα στην ουσία να παύουν να είναι παιδιά, κλεισμένα σε λίγα τετραγωνικά από τη μέρα που μετά το κλείσιμο των σχολείων μάς είπαν ότι αν έχεις παιδιά ανάλαβέ τα, γιατί είναι επικίνδυνα. Οι όποιες μετακινήσεις μας έγιναν ευλαβικά με αποστολή ενός SMS στο 13033 είτε για σουπερμάρκετ είτε για σωματική άσκηση και μια φορά για γιατρό (ο Πιερρακάκης μπορεί να το ελέγξει). Ο κ. Χαρδαλιάς δεν μου είπε κάτι καινούργιο, θα συνεχίσω έτσι ως τις 4 Μαΐου, ίσως και μετά.

Ομως υπάρχει μια απορία. Ο κ. Χαρδαλιάς δεν είδε όλους αυτούς που διαδήλωναν το πρωί στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως; Τους έδειχνε η τηλεόραση, τους έβαλε στα σπίτια όλων εμάς που είμαστε μέσα. Ολοι αυτοί, τι SMS έστειλαν στο 13033; Διότι αφού «τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου» —«στο ακέραιο», δικά του λόγια, όχι δικά μου— δεν θα έπρεπε να ελεγχθούν για τις μετακινήσεις τους; Και να τιμωρηθούν;

Δεν θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει όλοι αυτοί για τον σκοπό που δεν τήρησαν το #μενουμεσπιτι; Εξ όσων γνωρίζω η συνδικαλιστική γυμναστική δεν περιλαμβάνεται στο έγγραφο Β6 περί «σωματικής άσκησης σε εξωτερικό χώρο ή κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου».

Δεν συζητώ για την καλή τύχη να περάσεις ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία με απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων, αυτή είναι μια θεωρία συνωμοσίας που λατρεύει η Αριστερά και ως εκ τούτου ας το προσπέρασουμε. Συζητώ το γεγονός ότι ένα μέλος της κυβέρνησης μας νουθετεί κάθε απόγευμα να μένουμε σπίτι, την ώρα που βλέπουμε σε πανελλήνια μετάδοση άλλους να διαδηλώνουν με ντουντούκες και πανό έξω από τη Βουλή. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο υπάγεται, τι έκανε;

Η απορία είναι με έναν τρόπο εύλογη: ο κ. Χαρδαλιάς με δουλεύει; Το λέω επειδή δεν είναι πια δήμαρχος Βύρωνα, είναι μέλος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News