652
| CreativeProtagon

Η απέναντι ταράτσα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 10 Φεβρουαρίου 2021, 21:01

Η απέναντι ταράτσα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 10 Φεβρουαρίου 2021, 21:01

Οι Πρωθυπουργοί είθισται να επισκέπτονται κομματικά «προπύργια» προκειμένου να λάβουν την κολακεία των χειροκροτημάτων των ψηφοφόρων, οι οποίοι ζουν και την «ανάταση» ότι είναι πια κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργεί αλλιώς. Επέλεξε, και το αντιλαμβάνεσαι σε κάθε ενέργεια του, να «παλέψει» συνομιλία με κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Κτίζει έναν μετριοπαθή, κεντρώο χώρο, όπως ταιριάζει στην πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η Ικαρία είναι ένα νησί καμάρι, «προπύργιο» του εαυτού της, με τρόπο ζωής που μελετάται διεθνώς για να αποδοθεί κάπου το μυστικό της μακροζωίας τους και της έλλειψης άγχους. Πολιτικά; Αντιγράφω τα εκλογικά αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ 35,11% – ΚΚΕ 30,23% – ΝΔ 19,22% – ΚΙΝΑΛ 3,82% – ΜέΡΑ25 2,69% κ.λπ. Η υποδοχή του Πρωθυπουργού υπήρξε ανάλογη των αποτελεσμάτων. Κόσμος με σημαίες αυτόματα παρατάχθηκε απέναντι από το κέντρο Υγείας το οποίο θα επισκεπτόταν ο Πρωθυπουργός για να μιλήσει με το προσωπικό και όσους ηλικιωμένους εμβολιάζονταν.

Σύνθημα; «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Κατά την έξοδο δε από το Κέντρο Υγείας, περήφανη κυρία κοινοποίησε το χέρι της με τίτλο «Η μούντζα του αιώνα» και της έφυγε ένα βάρος από μέσα της, συναίσθημα ανακούφισης που μοιράστηκε μετά των ομοϊδεατών. Ακολούθως τα 26 μέλη της αποστολής που συνταξίδευσαν με τον Πρωθυπουργό στο Σινούκ κατευθύνθηκαν στο σπίτι με την περίφημη ταράτσα (όχι του Αντρέα) για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την αναχώρηση.

Το απέναντι μπαλκόνι έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για τον κόσμο του μπαλκονιού. Καταμέτρησε, της φάνηκαν πολλά. Της διαδήλωσης δεν τα είχε μετρήσει, γιατί ήταν για ιερό σκοπό, ήτοι «Ενάντια στα σφαγεία του ΝΑΤΟ». Και φτάσαμε σε επερώτηση στη Βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε «Το Μάτι, το Μάτι» έφτασε στο απροχώρητο για την «ταράτσα-ταράτσα». Είχε κρατήσει και θυμό από την «Πάρνηθα-Πάρνηθα». Πόσα ν’ αντέξει!           

Αγαπητοί αναγνώστες, τη μη σωστή διαχείριση της εικόνας «της ταράτσας του Πρωθυπουργού» και των ανθρώπων που στην εικόνα (όπως είδαμε στο βίντεο) ανεβαίνουν, μπορώ να την κρίνω αρνητικά. Μα δεν υπήρχε ένας χριστιανός «Πόρτα» να πει «Στοπ, ρε παιδιά!» ακόμα και στους της αποστολής; Οταν ο Πρωθυπουργός διαθέτει τα ψυχικά και πολιτικά κότσια να μπει στη φωλιά του αντιπάλου, μην ξεχωρίζοντας τους πολίτες σε ψηφοφόρους ή μη, αλλά τιμώντας τους ως έλληνες πολίτες, πρέπει να έχει υπολογιστεί ότι παρακολουθείται ακόμα και η ανάσα του για να καταγγελθεί.

Η επίσκεψη ενείχε ρίσκα. Αλλά, όπως μπορεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος να αντιληφθεί, ο Μητσοτάκης έχει εισπράξει τόση αντιπαλότητα, τόσες ακόμα και εξ οικείων (ιδίως εξ οικείων) αγκωνιές και αμφισβήτηση και υποτίμηση, που θαρρείς ότι έχει βάλει σκοπό της πολιτικής ζωής του να πλησιάσει, να ακούσει και να προσπαθήσει να πείσει και τον πιο φαρμακερό του «απέναντι». Σκέφτομαι πόσα μέτωπα παλεύει συγχρόνως.

Σκέφτομαι πώς αξιέπαινα, παράλληλα με τη διαχείριση των πολλών δραμάτων (με τον καλύτερο εφικτό τρόπο), πέφτουν αδιατάραχτα τα θεμέλια για Παιδεία, για ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα πατάξει μεγάλο μερίδιο γραφειοκρατίας, για ασφάλεια ξεκινώντας από το Α της αλφαβήτου (ενώ ο αντίπαλος άγχεται για την τακτοποίηση του Κουφοντίνα, καρπίζοντας 35χρονους που τους λογαριάζει ως «ημιέφηβους» στην οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης), για την προσέλκυση διεθνών μεγάλων εταιρειών ώστε οι πολίτες να αξιωθούν δουλειές και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως επαίτες ή χομπίστες.

Επιβλέπει στενά ένα υποδειγματικό, οργανωμένο σύστημα εμβολιασμού. Και επίσης, αναδεικνύει αξίες, όπως φάνηκε από την αυτόματη υπεράσπισή του στην Σοφία Μπεκατώρου, άρα και την ενθάρρυνση της Πολιτείας, σε κάθε επόμενη ή επόμενο όπως και έγινε. Τα γράφω όλα αυτά γιατί μπορώ να αντιληφθώ την κριτική για την ταράτσα, αλλά μου είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθώ τα ψυχικά συστατικά της απέναντι ταράτσας.

Αυτή που κατάπιε την κάμηλο ενός θλιβερού πρώην Πρωθυπουργού, συνεργάτη του Πάνου Καμμένου και πολλών άλλων Πρωθυπουργών στην ιστορία της χώρας, για να τρέχει στο αστυνομικό τμήμα Ικαρίας να καταγγείλει την ταράτσα του Μητσοτάκη και να θριαμβολογεί για τη μούντζα που του έριξε και κοινοποίησε υπερήφανη στα Μέσα. Εχει κάτι απογοητεύσεις η άτιμη η πολιτική… (Μακριά από μας! Είναι για ειδικά άτομα με ειδικές αντοχές.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News