586
Ο Γερούν, ο Πάνος και ο Γέρος (του Μοριά) | CreativeProtagon

Από τον Ντάισελμπλουμ στον Κολοκοτρώνη…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 23 Μαρτίου 2017, 07:15
Ο Γερούν, ο Πάνος και ο Γέρος (του Μοριά)
|CreativeProtagon

Από τον Ντάισελμπλουμ στον Κολοκοτρώνη…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 23 Μαρτίου 2017, 07:15

Τελικά όλοι συμφωνούν με όλους, όμως η χώρα σωσμό δεν έχει.

Το εννοεί άραγε σοβαρά αυτό που λέει ο Σόιμπλε για τη νομοθέτηση μέτρων που να μην επηρεάζονται από τα εκλογικά αποτελέσματα και έχει σκεφτεί τι επίπτωση μπορεί να έχει η δήλωσή του αυτή;

Μπορεί ο σκληρός Γερμανός να κάνει χιούμορ (για το οποίο πάντως δεν φημίζεται);

Μήπως δηλαδή ξέρει πολύ καλά ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει ακόμη και να θέλει ο Τσίπρας, γιατί οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν το πακέτο; Οπότε, σου λέει, ας ρίξουμε τον σπόρο της πολιτικής αμφισβήτησης και ας κάψουμε το σενάριο της ηρωικής διαφυγής του Αλέξη… Να κόβουμε όμως από τώρα και τις ορέξεις μίας ακόμη κυβέρνησης εν αναμονή, που θα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί και να εφαρμόσει το «δικό της σχέδιο».

Από την άλλη, αυτό που εμφανίζεται να λέει ο Σόιμπλε, το έλεγε πριν από μερικές ημέρες ο Σκουρλέτης. Ο οποίος όμως σήμερα λέει ότι ο Σόιμπλε δεν έχει δικαίωμα να λέει τέτοια πράγματα. Ασχέτως αν λένε το ίδιο. Όπως λέει το ίδιο ο υπουργός Εσωτερικών και με τον Μεϊμαράκη, που είχε δηλώσει ότι είναι «τζάμπα μαγκιά» να λες ότι δεν ψηφίζεις τα μέτρα.

Και τι λέει η ΝΔ για όλα αυτά; Ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει. Τότε γιατί δεν τα ψηφίζει;

Όμως την ίδια στιγμή ο Σκουρλέτης μας ενημερώνει και ότι είναι αμφίβολο αν η αξιολόγηση θα κλείσει έως τον Σεπτέμβριο. Και αν δεν κλείσει έως τότε, γιατί να κλείσει μετά; Ετσι και αλλιώς η καταστροφή θα έχει συντελεστεί. Αυτό δεν είναι τζάμπα μαγκιά;

Αρα φτάνουμε στην επιβεβαίωση της εκτίμησης του Βενιζέλου: η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την αξιολόγηση.

Και έχουν αρχίσει και τα σενάρια επιστροφής του Καραμανλή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (επειδή δεν θα κλείνει η αξιολόγηση και θα φτάσουμε πάλι στο αμήν), τώρα που καθάρισαν και επισήμως όλοι με το Βατοπαίδι και έσπασε και την σιωπή του.

Εκεί μάλλον θα γελάσει με την καρδιά του Σόιμπλε και θα έλθει και ο Ντάισελμπλουμ να κοκορεύεται: «σας τα έλεγα εγώ»…

Σε όλο αυτό το πολιτικό κουρνιαχτό, με τις ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού, εμφανίζεται και ο Κατρούγκαλος και λέει ότι η κυβέρνηση θα πάει στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης για τα εξηντάχρονα της Ενωσης και θα θέσει ζήτημα για τα εργασιακά δικαιώματα που θέλει να μας τα κατασπαράξει το ΔΝΤ. Και εν όψει αυτής της Συνόδου, η κυβέρνηση δια των αντιπροσώπων της στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις των Βρυξελλών λέει ότι δεν θα υπογράψει την πανηγυρική κοινή διακήρυξη της άτυπης Συνόδου. Επιλέγει μόνη της τον ρόλο του αποσυνάγωγου, δηλαδή… Και την συμπεριφορά του Πέπε, του μικρού Ισπανού στον Αστερίξ, που νόμιζε ότι έτσι θα τιμωρήσει τον μπαμπά του και όποιον του χάλαγε το χατίρι.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και δηλώνονται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για την τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου έπειτα από την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.

Καλά κάνει. Όμως φαίνεται πως δεν ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί, αφού όπως είπε, πήγε επειδή το έργο έγινε με την εποπτεία καθηγητών του του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου… Ατυχής δήλωση. Και ατυχέστερο το ότι δήλωσε και μηχανικός.

Θα έπρεπε να έχει πάει ούτως ή άλλως, για άλλον πολύ πιο σπουδαίο λόγο: επειδή το συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη είναι ίσως το μοναδικό στο οποίο ο ελληνισμός, δια της παρουσίας της Ορθοδοξίας, έχει κεντρικό και καθοριστικό ρόλο και θέση.

Πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τους έχει όλους πιάσει η άνοιξη και έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα.

Ισως όμως μία φράση που αποδίδεται στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να τα ερμηνεύει όλα και μάλιστα διαχρονικά: «ετούτο το δοβλέτι, ούτε σιάνει, ούτε χαλάει».

Οπότε λέει και κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News