400
| .

Αλλο κρίση, άλλο Παντελίδης

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 18 Ιανουαρίου 2016, 08:43

Αλλο κρίση, άλλο Παντελίδης

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 18 Ιανουαρίου 2016, 08:43

Είναι όντως εντυπωσιακό. Να βλέπεις ένα βουνό πανέρια με λουλούδια πάνω σε μια πίστα, στα πόδια του Παντελή Παντελίδη. Η φωτογραφία βγήκε σε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγουδάει μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Κι όπως λένε οι πληροφορίες, δεν πέφτει ούτε καρφίτσα στο μαγαζί, όποτε εμφανίζονται είναι φίσκα.

Κοιτώ και ξανακοιτώ τη φωτογραφία, με την οποία έγινε χαμός στα σόσιαλ μίντια. Είναι σχεδόν ποιητική, είναι σαν έργο σύγχρονης τέχνης. Και είναι σκληρή, προκλητική. Σαν ο φωτογράφος να έπιασε το στιγμιότυπο που μας δίνει στεγνά, μας λέει, ορίστε, αυτοί είστε Ελληνες, τέτοια κάνετε.

Ή μάλλον, τέτοια συνεχίζετε να κάνετε. Και όσα λεφτά κι αν φύγουν απ’ την τσέπη σας, όσο κι αν βαθύνει η κρίση στη χώρα σας, ακόμα κι αν φτάσετε να τρώτε παξιμάδι με ελιά που προτείνει κι ο Θηβαίος, τέτοια θα κάνετε. Θα σκάτε τα λιγοστά ευρώ σας στα μπουζούκια και θα γεμίζετε τις πίστες με βουνά από πανέρια. Τώρα που δεν έχετε λεφτά, φτιάχνετε βουνά, αν είχατε λεφτά θα φτιάχνατε ολόκληρες οροσειρές. Ενα Εβερεστ από πανέρια σε κάθε πίστα θα φτιάχνατε. Γιατί πριν φτωχύνει η τσέπη σας, φτώχυνε το μυαλό σας, Ελληνες.

8ee64c3a-6712-43e2-9197-4e9c0e418a8c

Κι εσύ αγαπητέ χρήστη των σόσιαλ που βλέπεις τη φωτογραφία και λες: ποια κρίση… Μη σου φαίνεται τόσο περίεργο που τα σκάμε στα μπουζούκια όντας φτωχοί. Δεν έχεις ακούσει ότι πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι; Ασε που άμα γίνεται και η ζωή σου ποδήλατο, όσο πιο πολύ ζόρι τραβάς, χειροτερεύει και το χούι σου λένε.

Ή μήπως νομίζετε μερικοί ότι όταν η οικονομική κρίση περάσει, αν περάσει, θα σταματήσουμε να τα σκάμε στον Παντελίδη και θα αρχίσουμε να ακούμε Παβαρότι;

Και ποιος είναι ο Παβαρότι; Τον παίζουν τα ραδιόφωνα; Τον δείχνουν οι τηλεοράσεις; Εγώ μόνο Παντελίδη βλέπω γύρω μου. Και Πάολα, και Ρέμο, και Πλούταρχο, και Βανδή, και Φουρέιρα, και Μαρτάκη, και Μαζωνάκη, και Βέρτη, και Βρεττό και σταματώ εδώ γιατί θα νυχτώσουμε.

ΥΣ: Και να σας πω και πώς έχει το στόρι στ’ αλήθεια; Πας και τα σκας στο μπουζουκομάγαζο. Μέσα σε όλα που σκας πληρώνεις και κανένα πανέρι λουλούδια για να ρίξεις στο είδωλο στην πίστα. Και μπαιδεγουέι ρίχνεις και μερικά λουλούδια στη γκόμενα που λικνίζεται παραδίπλα. Ή στη γκόμενά σου. Ή στις φίλες σου. Συμπέρασμα: Το βουνό δεν είναι για τον Παντελίδη, είναι γιατί υπάρχουν γυναίκες στο μαγαζί. Και γενικά γιατί υπάρχουν γυναίκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News