561
Βερναρδάκης, Τσίπρας την ώρα που υπολογιζουν την ελεημοσύνη που θα δώσουν στους πεινασμένους Ελληνες | SOOC

1.000 ο Αλέξης; 2.000 ο Κυριάκος!

Δημήτρης Καμπουράκης Δημήτρης Καμπουράκης 18 Οκτωβρίου 2017, 07:00
Βερναρδάκης, Τσίπρας την ώρα που υπολογιζουν την ελεημοσύνη που θα δώσουν στους πεινασμένους Ελληνες
|SOOC

1.000 ο Αλέξης; 2.000 ο Κυριάκος!

Δημήτρης Καμπουράκης Δημήτρης Καμπουράκης 18 Οκτωβρίου 2017, 07:00

Βγήκε πάλι ο Βερναρδάκης στην φιλόξενη συχνότητα του «Κόκκινο» και μας πέταξε στα μούτρα το ποσό που έχουν προϋπολογίσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την αγορά των ψήφων του κοσμάκη

Θα δώσουν, λέει, 1.000 ευρώ σε 1.000.000 άτομα. Ιδού, κύριοι, η πέραν πάσης αμφιβολίας βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Πέρυσι η ελεημοσύνη ήταν μόλις 500 ευρώ σε 700.000 άτομα, φέτος σχεδόν διπλασιάζεται. Ποιος πλέον θα αποτολμήσει ν’ αμφισβητήσει την ανάκαμψη;

Βεβαίως πρόκειται για μια καινοφανή οικονομική πολιτική αριστερής κοπής: Πρώτα λιώνουν τον παραγωγικό κόσμο στους φόρους και στις περικοπές, για να μοιράσουν στην συνέχεια ολίγα περισσεύματα της θηριώδους κλοπής, ως εφάπαξ συσσίτιο σε πεινασμένους που οι ίδιοι τους πήραν τη μπουκιά απ’ το στόμα.

Εξυπακούεται ότι ο κακομοίρης που θα γεμίσει μια φορά το στομάχι του, θα σκύψει και θα φιλήσει το χέρι του ευεργέτη του, ρίχνοντας και το ψηφαλάκι του στην κάλπη του χορηγού.

Καθότι καλές είναι οι γκλαμουράτες συναντήσεις στους Λευκούς Οίκους και οι υψηλές πολιτικές γεωστρατηγικής σημασίας με τους πλανητάρχες, πλην αν δεν συμπληρωθούν μ’ ένα ταπεινό Βερναδάκειο χιλιαρικάκι φιλοδώρημα, δεν αποδίδουν.

Αυτό βέβαια, κάποτε το λέγαμε χυδαία και απροκάλυπτη εξαγορά ψηφοφόρων, αλλά ας μην ασχολούμαστε με περσινά ξινά σταφύλια. Αυτό που (όταν το ‘καναν οι ΔεξιοΠασόκοι) ήταν εξαγορά, σήμερα (που το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είναι ταξική φιλολαϊκή πολιτική. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Και ακούω ήδη στ’ αυτιά μου, τον αντίλογο του κάθε Τζανακόπουλου σε όσους αχρείους σαν και του λόγου μου αποτολμούν τέτοιου είδους κριτική: «Αχα! Ώστε δεν θέλεις δηλαδή να πάρει ο φτωχός συμπολίτης μας το χιλιάρικο…»

Τούτων δοθέντων κι επειδή η κοροϊδία μπροστά στα μούτρα μας γίνεται πια ανυπόφορη, έχω συγκεκριμένη πρόταση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει τα 1000 ευρώ για 1.000.000 άτομα, να βγει κατ’ ευθείαν με διάγγελμα και να υποσχεθεί 2.000 ευρώ σε 2.000.000 άτομα. Έτσι για να τους την σπάσει.

Και μόλις του πούνε «τι είναι αυτά;» ή «που θα βρεις τα λεφτά», αυτός να απαντήσει: «Αχα! Δεν θέλετε δηλαδή να πάρει το φτωχός συμπολίτης μας το διχίλιαρο…» Πλάκα δεν θα ‘χει;

Θα μου πείτε πώς αν το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης, θα ξεφτιλιστεί στους σοβαρούς ανθρώπους και θα κατακρημνίσει το προσωπικό του κύρος στην Ευρώπη και στους δανειστές. Ε και; Μικρό το κακό.

Δεν είδα εγώ κανέναν δανειστή να αρνείται να μιλήσει στον εκλεγμένο Τσίπρα επειδή είχε υποσχεθεί 12 ανύπαρκτα δις με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Μια χαρά φίλος και σύμμαχος και κολλητός τους έγινε.

Ούτε βλέπω τους σοβαρούς ανθρώπους εν Ελλάδι, τους οργανικούς διανοούμενους (Γκραμσιανός όρος είναι αυτός) της αστικής τάξης να ασκούν καμιά καταλυτική πολιτική επιρροή στις πειναλέες λαϊκές μάζες. Αθύρματα είναι κι αυτοί.

Ας υποσχεθεί λοιπόν ο Κυριάκος στον κοσμάκη δυο χιλιάρικα, δίχως καν να καταδεχτεί να εξηγήσει σε κανέναν που θα τα βρει. Έτσι, για να δει με τι είδους εκλογικό σώμα έχει να κάνει: Θα τσεπώσουν τα χίλια του Τσίπρα κι έπειτα θα βγουν στον δρόμο με σημαίες της ΝΔ για να πάρουν και τα δυο χιλιάρικα του Μητσοτάκη. Αμ τι;

Έτσι δεν είχαν κάνει και με τον Σημίτη το 2003; Τους έδωσε 5 δισ. στην έκθεση Θεσσαλονίκης (όχι υποσχέσεις αλλά κανονικές παροχές που πήραν αμέσως) με το περιβόητο «πακέτο Σημίτη». Τσίμπησαν τα πέντε δις και μετά έτρεξαν μαζικά στην κάλπη του Καραμανλή. Όχι παίζουμε.

Θα μου πείτε, έτσι δεν πάει η χώρα μπροστά. Σωστά, αλλά κι αυτή η κοροϊδία μπροστά στα μούτρα μας από τους φορείς του «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν υποφέρεται ρε αδερφέ. Νισάφι πια, ζαβαρακατρανέμια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News