483
| Shutterstock

Μπορεί μια γιατρός να έκανε και πορνό;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Ιανουαρίου 2017, 07:20

Μπορεί μια γιατρός να έκανε και πορνό;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Ιανουαρίου 2017, 07:20

Θα προτιμούσες να πας σε έναν γιατρό σκιτζή ή σε έναν καλό γιατρό που στα νιάτα του έκανε μερικές αισθησιακές ταινίες; Σε έναν γιατρό που θα σου ζητούσε φακελάκι ή σε κάποιον που θα ασκούσε το επάγγελμά του έντιμα, αλλά στα νιάτα του έκανε μερικά στριπτίζ; Θα πήγαινες γενικά σε έναν γιατρό αν μάθαινες ότι στο παρελθόν έκανε πορνό και στριπτίζ;

Αν η Αννα Μαρία Αδάμη, που εδώ και λίγες μέρες μονοπωλεί τα media επειδή πέρασε απ’ τα στούντιο Sirina και τώρα κάνει το αγροτικό της στη Σύρο, εξελιχτεί σε μια καλή και έντιμη γιατρό, εγώ προσωπικά θα την προτιμούσα. Αν ασκεί το επάγγελμά της σωστά, δεν έχω κανένα κόλλημα που στα νιάτα της επιδόθηκε και σε λίγο πορνό. Δεν το θεωρώ και συνηθισμένο, αλλά εντάξει, το έκανε, δεν θα την απορρίψω γι’ αυτό.

Να σας πω όμως τι παρατήρησα απ’ τη συγκεκριμένη ιστορία. Πρώτον, ό, τι και να κάνεις, πρέπει να υπολογίζεις τα media. Οι επιλογές μας σκανάρονται πια και απ’ αυτά. Κι αν εντοπίσουν κάτι πιπεράτο όσο το πορνό σε συνδυασμό με την ιατρική, δεν θα δείξουν κανένα έλεος, καμιά διακριτικότητα, θα σε κάνουν talk of the town θες δεν θες.

Δεν θα είσαι η Αννα Μαρία η γιατρός-πρώην πρωταγωνίστρια πορνό που την αναγνώρισαν μερικοί ασθενείς και ψιθύρισαν μεταξύ τους κάτι χασκογελώντας, θα είσαι η Αννα Μαρία η γιατρός-πρώην πρωταγωνίστρια πορνό, που θα τη βάλουν σε εκατό sites και δέκα εκπομπές ταυτόχρονα και θα χασκογελάσει κόσμος και ντουνιάς με την πάρτη της. Ξαφνικά, θα πρέπει να δώσεις λόγο για το παρελθόν και τις επιλογές σου σε όλη την Ελλάδα, δια μέσου πάνελ και διαδικτυακών άρθρων. Θα ακούσεις τη γνώμη του κάθε πικραμένου και θα δεις γραμμένα για σένα πράγματα που ίσως δεν ισχύουν. Αντέχεις; Αν σπουδάζεις γιατρός και σκέφτεσαι να κάνεις κι ένα πορνό, έτσι για την πλάκα, σκέψου το διπλά.

Το δεύτερο που παρατήρησα είναι ότι, αν και συντηρητικός λαός, μοιάζει να δείχνουμε μια κατανόηση απέναντι στις τολμηρές επιλογές αυτής της κοπέλας. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί αρνητικοί, αλλά η πλειοψηφία μοιάζει να στέκεται στη λογική βάση: αν είναι καλή γιατρός, δεν μας πειράζει που έκανε κάποτε πορνό. Κάπως έτσι απάντησαν και αρκετοί κάτοικοι της Σύρου, τους οποίους άκουσα σε διάφορα ρεπορτάζ, δίνοντας μάλιστα και μια καλή εικόνα για την παρουσία της κοπέλας στο νοσοκομείο του νησιού.

Στον αντίποδα αυτής της ιστορίας είναι η περίπτωση με τον ιερέα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος παριστάνει κάτι που δεν είναι (τον Αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας). Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ονομάζεται Δημήτρης Λιαρόπουλος και στο προφίλ του στο facebook δηλώνει Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, ενώ κάνει κανονικά εφημερίες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Για πες μου τώρα, ποιος θα έπρεπε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας; Για ποιον θα έπρεπε να προβληματιζόμαστε αν πρέπει να ασκεί την ιατρική ή όχι; Γι’ αυτόν ή για μια κοπέλα που έκανε δυο-τρεις αισθησιακές ταινίες και τώρα κάνει αγροτικό;

ΥΓ. Αν βέβαια είναι ιατροδικαστής αυτός ο ιερέας, τότε όντως δεν έχει περιθώρια να κάνει λάθη. Τουλάχιστον μοιραία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News