468
Ποιος είναι ο δολοφόνος; Ο Ηρακλής Πουαρό βρέθηκε μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη | movies feed

Siemens/ Το εθνικό μας σκάνδαλο

Ποιος είναι ο δολοφόνος; Ο Ηρακλής Πουαρό βρέθηκε μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη
|movies feed

Siemens/ Το εθνικό μας σκάνδαλο

Στη δίκη της Siemens οι κατηγορούμενοι δεν παρέλαβαν δικαστικά έγγραφα μεταφρασμένα στη μητρική τους γλώσσα. Η δίκη αναβλήθηκε επ΄ αόριστον. Αναβολή προβλέπεται και για τη δίκη Μαντέλη, που συνδέεται με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ο πρόεδρος απεβίωσε. Δεν είχε οριστεί αναπληρωτής.

Εγραψε ο Πάνος Καμμένος στα social media: «Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως “φρόντισε” να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;» Τα τρία ερωτηματικά είναι δικά του και, προφανώς, αποδίδουν την ένταση με την οποία διατυπώνεται το ερώτημα. Απλώς τώρα, που ολόκληρος υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρεται σε δικαστικό κύκλωμα, είναι ευκαιρία να τον φωνάξει κάποιος στον Αρειο Πάγο και να του ζητήσει εξηγήσεις. Υποτίθεται ότι για το ίδιο θέμα εκκρεμεί συζήτηση και με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε παραδικαστικό κύκλωμα.

Υπάρχει κύκλωμα στη Δικαιοσύνη; Τι να σας πω, ούτε ξέρω, ούτε το πιστεύω. Όμως εδώ ακόμα και κορυφαίοι λειτουργοί της μιλούν και συμπεριφέρονται, σαν κάτι να γνωρίζουν και κάτι να τους ανησυχεί. Κορυφαίος επιχειρηματίας έχει καταφερθεί κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ανώτερη δικαστικός καταγγέλλει απειλές από τον αρμόδιο υπουργό. Υπουργοί μιλούν με ευθύτητα για την ύπαρξη κυκλώματος. Κανένας δεν παραιτείται για να προκαλέσει ένα σοκ αφύπνισης. Και όλα καλύπτονται κάτω από ένα βουνό υπηρεσιακών εγγράφων και αποδελτιωμένων δημοσιευμάτων. Τίποτα βέβαια δεν είναι ισχυρότερο από τον κυνισμό και συνάμα την παραίτηση της κοινής γνώμης, στοιχεία που λειτουργούν οξειδωτικά, διαλύοντας τα θεσμικά προσχήματα. Κανένας δεν εκπλήσσεται, παρά την ένταση και το περιεχόμενο των καταγγελιών. Η απουσία έκπληξης είναι και σιωπηρή αποδοχή. Ο πολίτης συμβιβάστηκε. Ετσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Η υπόθεση της Siemens δεν έχει να κάνει μόνο με πέντε-δέκα πολιτικούς και δύο-τρία κόμματα. Είναι το νερό που έχει πλημμυρίσει το υπόγειο του συστήματος, η ουσία που διαπότισε τα ζωτικά του όργανα…

Ομως η υπόθεση της Siemens είναι και κάτι ακόμα…

Θυμίζει το «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές», όπου ο Πουαρό ψάχνει έναν δολοφόνο και ανακαλύπτει ότι είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που ξέρουν ή έχουν κάνει κάτι. Ακόμα και αν τα έγγραφα είχαν μεταφραστεί και διαβιβαστεί εγκαίρως, ακόμα και αν η Δικαιοσύνη επιδείκνυε τη μέγιστη δυνατή προσήλωση στην υπόθεση, έχοντας την πλήρη αρωγή του κράτους, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έσπαγε ένα άλλο γρανάζι. Διότι η υπόθεση της Siemens δεν έχει να κάνει μόνο με πέντε-δέκα πολιτικούς και δύο-τρία κόμματα. Είναι το νερό που έχει πλημμυρίσει το υπόγειο του συστήματος, η ουσία που διαπότισε τα ζωτικά του όργανα, η σκοτεινή ύλη στο εθνικό σύμπαν εξουσίας.

Και ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάνω του τις λιγότερες σκιές αφού, όταν ο Χριστοφοράκος έκανε χάρες, ήταν αμελητέα ποσότητα. Ομως πόσο βέβαιος μπορεί να είναι για τους ιδεολογικούς προγόνους και τις καταβολές του; Είναι ο πιτσιρικάς που μεγαλώνει και ανακαλύπτει ότι όλο το σόι κρύβει στα μπαούλα ιστορίες αιμομιξίας. Ακόμα και αν δεν ήξερε ή δεν είχε ακούσει τίποτα, παραμένει κομμάτι της οικογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News