400
H τραγουδίστρια με τον σκηνοθέτη | Hello/Still

To παλιό κινητό της Adele

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 27 Οκτωβρίου 2015, 13:39
H τραγουδίστρια με τον σκηνοθέτη
|Hello/Still

To παλιό κινητό της Adele

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 27 Οκτωβρίου 2015, 13:39

Life happened, έγραψε η Αdele σε ένα σημειωμά της στο twitter. Και όσο η ζωή… συνέβαινε, έμενε απρόσβλητη από την υστερία της μουσικής βιομηχανίας για στοχευμένες εμφανίσεις, αδιάφορη για τον σύγχρονο ναρκισσισμό του Instagram και των selfies, καθόλου εντυπωσιασμένη από την έκρηξη της ποπ τεχνολογίας, των gadget. H Adele ανέτρεψε όλους τους κανόνες, όλες τις οδηγίες επιτυχίας. Το έκανε θριαμβικά με την επιστροφή της -3 χρόνια μετά το τελευταίο της single (Skyfall)- με το «Ηello» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

27,7 εκατομμύρια άτομα είδαν το βίντεο μέσα σε 24 ώρες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 20 εκατομμυρίων που είχε η Taylor Swift. H διακριτικά απούσα Adele έσπασε το ρεκόρ της νεαρής τραγουδίστριας, η οποία καταγράφει τα πάντα που την αφορούν στο πιο δημόσιο ημερολόγιο τη ζωή της, μέσω των συνεχών αναρτήσεων στο Instagram, των παπαρατσικών φωτογραφιών, των συναυλιών, των συνεντεύξεων. Εφεύρει και επανεφεύρει, ξανά και ξανά τον εαυτό της δημόσια, όσο η Adele χωρίς να βιάζεται, αποφάσισε ποια στοιχεία του παρελθόντος έπρεπε να αφήσει πίσω, αποφάσισε να γίνει αυτό που πραγματικά θέλει.

Επέστρεψε 3 χρόνια μετά με ένα βίντεο γυρισμένο όλο με φίλτρο σέπια, με την ίδια στο πρώτο πλάνο να προσπαθεί να βρει σήμα με το κινητό της. Ένα flip phone του 2007 που έχει γίνει ήδη viral gif εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγινε ήδη το ρετρό στοιχείο που θέλουν να αποκτήσουν ξανά εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο. Η 25χρονη Αdele και ο 26χρονος Καναδός σκηνοθέτης του βίντεο Xavier Dolan, δημιούργησαν εικόνες που αφηγούνται μια προσωπική ιστορία, μια ερωτική ιστορία που συνετρίβη, χωρίς τίποτα να διακόπτει ή αντιθέτως να προσπαθεί να ενισχύσει με τεχνητά μέσα την αίσθηση της απώλειας και του πόνου.

Πρέπει να προκαλεί ένα αίσθημα άγριας χαράς αυτή η επιτυχία. Το να διαμορφώνεις τη δημόσια εικόνα σου, να κερδίζεις την προσοχή χωρίς να ακολουθείς τους κανόνες. Το κάνει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της η Adele. Τάραξε όλους όσους κρατούν τη βίβλο των νόμων επιβολής διασημοτήτων όταν έγινε εξώφυλλο στη Vogue τον Φεβρουάριο του 2012 αν και ποτέ δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του περιοδικού ή της Αnna Wintour. Εκανε ένα flip phone το πιο σέξι γκάτζετ. Και απέδειξε πως μπορεί να τραγουδά όσες φορές θέλει για αυτόν τον άντρα που την εγκατέλειψε χωρίς να τη θεωρούν εμμονική. Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνεις τη ζωή να συμβεί, λοιπόν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...