264
|

Θα σε κάνω άντρα

Αννα Κουρουπού Αννα Κουρουπού 1 Οκτωβρίου 2015, 18:33

Θα σε κάνω άντρα

Αννα Κουρουπού Αννα Κουρουπού 1 Οκτωβρίου 2015, 18:33

Ένα όμορφο παιδί. Ολίγον «μελανζέ», που έλεγαν και οι παλιότεροι. Όχι ιδιαίτερα θηλυπρεπής. Αλλά όχι και τόσο άντρας. 25 χρονών, είχε ενοχλήσεις σε σημείο που συνήθως σε τέτοια ηλικία δεν έχεις. Διάγνωση. Καρκίνος του προστάτη. Σε κάποια πόλη της περιφέρειας. Όχι και τόσο μικρή.

Φυσικό και επόμενο οι γιατροί να απορήσουν για το νεαρό της ηλικίας και την πάθηση. Ο πατέρας. Οι γονείς. Ή θα σώνουν ή θα καταστρέφουν, με μια απόφαση εγωιστική για τα δικά τους γκρεμισμένα όνειρα ή τις δικές τους απολυτότητες.

Σε ψυχίατρο. Το γνωστό στερεότυπο. Το παιδί μου είναι γκέι, άρα είναι άρρωστο. Ναι… σήμερα. Αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ. Από μικρό αισθανόταν άσχημα στα περίεργα βλέμματα στο σχολείο. Στα πειράγματα. Στα κραξίματα. Ένιωθε πως κάτι λάθος έχει πάνω του. Και έπρεπε να το διορθώσει.

Άρχισε να βομβαρδίζει το σώμα του, τις φλέβες του, τον οργανισμό του ολόκληρο με ανδρογόνα, πείθοντας τον εαυτό του πως έτσι θα φαίνεται πιο ανδροπρεπής. Και πιο άντρας, γιατί όχι; Εμφανισιακά, το κατάφερε. Μα ποια ορμόνη μπορεί να αλλάξει την ψυχοσύνθεση; Την ταυτότητα της ψυχής; Καμία.

Το αποτέλεσμα το ανέφερα πιο πάνω. 25 χρονών και ένα «δώρο» από μια αποβλακωμένη και διεστραμμένη κοινωνία, ένας καρκίνος στον προστάτη. Φυσικά μετά από αυτό, ξανά για ψυχιατρική παρακολούθηση. Είστε ευχαριστημένοι; Φέρατε έναν ακόμη άντρα σε αυτή τη ζωή την ανδροκρατούμενη; Είστε ευτυχείς με το αποτέλεσμα; Εύγε.

Δεν είναι κατάρα. Δεν είναι ευχή. Πραγματικότητα είναι. Μεγαλώνετε παιδιά. Αγαπήστε τα όπως είναι. Μην τα σκοτώνετε. Γιατί ο θάνατος έχει πολλές μορφές.

Και αυτός της ψυχής είναι ο πιο μακάβριος και ο πιο επώδυνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News