642
| CreativeProtagon

Απαράδεκτες κουβέντες με γέλια και χάχανα

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 19 Ιανουαρίου 2021, 08:40
|CreativeProtagon

Απαράδεκτες κουβέντες με γέλια και χάχανα

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 19 Ιανουαρίου 2021, 08:40

Το στιγμιότυπο προέρχεται από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» και το πήρα χαμπάρι από την ανάρτηση ενός φίλου στο Facebook, ο οποίος δικαίως αναρωτιόταν πώς γίνεται να μη μας ενοχλεί και να μην το σχολιάζουμε.

Στην εκπομπή, λοιπόν, βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι δίδυμοι Χρήστος και Παναγιώτης, πρώην παίκτες του «Big Brother». Παίζοντας σ’ ένα παιχνίδι ερωτήσεων, όπου οι παρουσιαστές τους ρωτούσαν διάφορα σε σχέση με το πώς διαχειρίζονται την ομοιότητά τους κι αν τη χρησιμοποιούν, μπαίνοντας ο ένας στη θέση του άλλου κρυφά, εκείνοι αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι έχουν βγει ραντεβού με την ίδια κοπέλα, μία ο ένας και μία ο άλλος, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, αλλά και ότι έχουν συνευρεθεί μαζί της, εξαπατώντας την κατά τον ίδιο τρόπο.

«Εχεις συνευρεθεί ερωτικά με κοπέλα που νόμιζε ότι ήσουν ο αδελφός σου;» ήταν συγκεκριμένα η ερώτηση που δέχτηκαν. «Ναι», απάντησαν εντελώς άνετοι, μ’ ένα στόμα μια φωνή. Και μας έδωσαν και τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο ένας εκ των δύο αδελφών, ο Χρήστος, είπε: «Πήγα εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης». «Οχι κοπέλα όμως», έσπευσε να πει ο Παναγιώτης. «Δεν ήταν κοπέλα του Χρήστου ή κοπέλα μου». «Ναι, όχι κοπέλα, όχι σχέση, να το διευκρινίσουμε αυτό» συμφώνησε και ο άλλος αδελφός. 

Κι εδώ είναι που λες: πόσα λάθη μπορούν να χωρέσουν σε μερικές κουβέντες; Ενα σε κάθε πρόταση, τουλάχιστον. Βλέπουμε μια κυνική ομολογία δύο νεαρών, που, ναι, μοιάζουν απίστευτα μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες νερό, οι οποίοι παραδέχονται δημοσίως κάτι απαίσιο, λες και είναι αθώα πλάκα, λες και δεν τρέχει τίποτα. Μας λένε ότι έχουν κοροϊδέψει έναν άλλο άνθρωπο, ο οποίος νομίζει βγαίνει με τον ένα, ενώ βγαίνει με τον άλλο. Και μετά νομίζει ότι συνευρίσκεται ερωτικά με τον ένα, ενώ συνευρίσκεται με τον άλλο. 

Αλλά, προς Θεού, δεν ήταν η κοπέλα μας, δεν ήταν σχέση, μας λένε, λες κι έχει καμία σημασία. Μέχρι εκεί φτάνει, μάλλον, η ηθική τους: στην κοπέλα μας δεν θα το κάναμε, στις υπόλοιπες δεν έχουμε θέμα.

Ακόμα πιο τρομακτικό, όμως, από την άνεση με την οποία τα δυο αδέλφια ομολόγησαν ότι κορόιδεψαν μια κοπέλα, στον αέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής, ήταν το γεγονός ότι όλο αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας χιουμοριστικής κουβέντας, με χάχανα και γέλια. Και σ’ αυτό το ελαφρύ κλίμα, των χαχανητών και της πλάκας, η κουβέντα ολοκληρώθηκε. Ολα καλά, τα είπαμε με τα διδυμάκια, γελάσαμε, πάμε παρακάτω την εκπομπή μας.

Μα, είναι δυνατόν; Δυο νεαροί μόλις μας είπαν ότι εξαπάτησαν έναν άνθρωπο, μόλις ακούσαμε ότι μια κοπέλα έκανε έρωτα με άλλο από αυτόν που ήθελε, εν αγνοία της, και πάμε παρακάτω έτσι απλά; 

Παρεμπιπτόντως, και όπως παραδέχτηκαν οι δίδυμοι με την ίδια κυνική άνεση και με ύφος «μια χαρά τα καταφέραμε», η κοπέλα δεν κατάλαβε ποτέ τι έπαιξε. Βέβαια, θα το καταλάβει τώρα που θα τους δει, αν τους δει, στην τηλεόραση. Συγχαρητήρια, αγόρια, μπράβο σας, της την φέρατε για τα καλά. 

Και συγχαρητήρια και στην κοινωνία μας, η οποία καταφέρνει να μεγαλώνει ανθρώπους με τέτοια μυαλά. Που και εξαπατούν, και θεωρούν ότι δεν κάνουν κάτι κακό, αλλά κάτι που μπορούν να το δηλώνουν άνετα, κοκορευόμενοι, κάνοντας πλάκα, μπροστά σε ανοιχτές κάμερες και μπροστά στα μούτρα μας. Συγχαρητήρια και σ’ εμάς, που το ακούμε και πάμε παρακάτω, που το ακούμε και γελάμε, που το ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε ότι κάτι πολύ άσχημο έχει ειπωθεί εδώ πέρα. 

Πολλές φορές, απορούμε που οι φωνές των θυμάτων δεν βρίσκουν την κατανόηση και τη συμπαράσταση που θα έπρεπε να βρίσκουν. Απορούμε που οι θύτες τόσο συχνά τη σκαπουλάρουν, δεν στιγματίζονται ποτέ και δεν πληρώνουν κανένα τίμημα. Οπως φαίνεται, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για αυτό. Κι από κάτι τέτοια στιγμιότυπα, το καταλαβαίνεις, που τα βλέπεις να περνάν μπροστά σου και δεν τους δίνεις και σημασία.

ΥΓ. Τι να πει τώρα κι αυτή η κοπέλα, που μπορεί να τους είδε στην τηλεόραση να λένε ότι την εξαπάτησαν… Και πες ότι λέει, θα την πάρει κανείς στα σοβαρά; Ιδού η απορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News