248
Ο Ερντογάν «μπιστάει» την μπάλα. Η συνοδεία του τον παρακολουθεί με δέος | Photo by Murat Kula/Anadolu Agency via Getty Images

Ο Ερντογάν ζει – και παίζει μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 20:31
Ο Ερντογάν «μπιστάει» την μπάλα. Η συνοδεία του τον παρακολουθεί με δέος
|Photo by Murat Kula/Anadolu Agency via Getty Images

Ο Ερντογάν ζει – και παίζει μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 20:31

Σε μια εμφανή προσπάθεια να δείξει ακμαίος και να αποκρούσει την παραφιλολογία για την εύθραυστη υγεία του —μια φημολογία που έχει κάνει γόνιμο το έδαφος για να καλλιεργηθούν «ειδήσεις» ακόμα και για θάνατό του— ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να παίξει μπάσκετ με νέους και νέες στο περιθώριο εγκαινίων του Κήπου του Έθνους, ενός μεγάλου πάρκου στην Κωνσταντινούπολη.

Ως γνωστόν στις αρχές της εβδομάδας είχε κυκλοφορήσει ευρέως η φήμη περί ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του Ερντογάν, ακόμα και θανάτου του, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής του απόφασης να μη μεταβεί στη Γλασκώβη για τη σύνοδο Cop26 για το κλίμα αλλά να επιστρέψει στην Αγκυρα. Ο Ερντογάν όμως ήταν ζωντανός και οι δεκάδες που αναπαρήγαγαν το σχετικό tweet εντοπίστηκαν και αντιμετωπίζουν διώξεις.

Ωστόσο το θέμα της κατάστασης της υγείας του 67ετούς ηγέτη της Τουρκίας σταθερά απασχολεί τη δημόσια σφαίρα. Μόλις τον περασμένομήνα το Foreign Policy, η πλέον έγκριτη επιθεώρηση διεθνούς διπλωματίας, έγραψε άρθρο με τίτλο: «Ο Ερντογάν ίσως είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας».

Υπό αυτές τις συνθήκες η εικόνα ενός προέδρου που παίζει μπάσκετ με νεαρούς και νεαρές, δεν μπορεί παρά να εντάσσεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής διαχείρισης της όλης υπόθεσης. Φωτογράφοι του πρακτορείου «Ανατολή» τον απαθανάτισαν στο γηπεδάκι του πάρκου, ενώ οι κάμερες προσέφεραν και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο: Ο πρόεδρος άλλωστε έβαλε και καλάθι, ύστερα από ασίστ του πιστού του Ιμπραήμ Καλίν, συμβούλου του σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής (και προφανώς και μπάσκετ) και όλοι χειροκρότησαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...