299
Η Μέγκαν Μαρκλ στο «ατελιέ» της Vogue | Reuters

Η Μέγκαν Μαρκλ αρχισυντάκτρια της Vogue – για ένα τεύχος

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 14:40
Η Μέγκαν Μαρκλ στο «ατελιέ» της Vogue
|Reuters

Η Μέγκαν Μαρκλ αρχισυντάκτρια της Vogue – για ένα τεύχος

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 14:40

Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ και σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, θα είναι η επίτιμος αρχισυντάκτης του σημαντικότερου τεύχους του βρετανικού περιοδικού Vogue, της έκδοσης του Σεπτεμβρίου.

Η δούκισσα έλαβε την πρόσκληση αυτή από τον  αρχισυντάκτη του περιοδικού Εντουαρντ Ενινφουλ, ο οποίος δήλωσε ότι αρχικά της πρότεινε να είναι η ίδια στο εξώφυλλο, κάτι που η Μέγκαν απέρριψε.

Αντ ‘αυτού, στο εξώφυλλο θα περιληφθούν 15 γυναίκες, οι οποίες «ενώνουν τις δυνάμεις τους, σπάζοντας τα φράγματα», όπως ανέφεραν πηγές του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

Το θέμα της έκδοσης είναι οι «Δυνάμεις για την αλλαγή» (Forces for Change). Η δούκισσα έχει επιλέξει μεταξύ άλλων την ηθοποιό Τζέιν Φόντα, τη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζακίντα Αρντερν.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου  η Μέγκαν δηλώνει: «Αυτοί οι επτά μήνες ήταν πολύ σημαντικοί και η συνεργασία μου με τον αρχισυντάκτη Εντουαρντ Ενινφουλ σπουδαία. Καταφέραμε να βάλουμε στο επίκεντρο του πιο διαβασμένου περιοδικού μόδας στον κόσμο τις αξίες και τα πιστεύω γυναικών που παλεύουν για να αλλάξουν τον κόσμο».

Το εξώφυλλο που επιμελήθηκε η Μέγκαν Μαρκλ (Vogue)

Από την πλευρά του ο αρχισυντάκτης του περιοδικού τόνισε ότι «ελπίζει οι αναγνώστες να αντλήσουν έμπνευση από τις σελίδες του περιοδικού όπως ο ίδιος».

Οι επιλογές τις Μέγκαν για το τεύχος του Σεπτεμβρίου απέδειξαν ότι είναι πρόθυμη να βρεθεί σε δύσβατες περιοχές  όπου τα δικαιώματα των γυναικών δεν θεωρούνται αυτνόητα αλλά προνόμιο. Δεν θέλησε να επικεντρωθεί στον εαυτό της όπως ήταν το αρχικό πλάνο του αρχισυντάκτη αλλά στις γυναίκες που θαυμάζει.

Η έκδοση του Σεπτεμβρίου θεωρείται η σημαντικότερη του έτους. Το τεύχος του 2012 της Vogue με την Lady Gaga στο εξώφυλλο έφτασε στις 916 σελίδες και ζύγιζε 2,5 κιλά.

Το τεύχος του 2012 ξεπέρασε τις 900 σελίδες (Vogue)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...