147
Στιγμιότυπο από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας | Aris Oikonomou / SOOC

Πρώτο συλλαλητήριο και πορεία κατά της κατάργησης του ασύλου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 21:49
Στιγμιότυπο από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας
|Aris Oikonomou / SOOC

Πρώτο συλλαλητήριο και πορεία κατά της κατάργησης του ασύλου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 21:49

Με συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας αντέδρασαν την Τρίτη φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές παρατάξεις στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο με διάταξη που θα έλθει εντός των ημερών.

Το  συλλαλητήριο έγινε στα Προπύλαια. Ανακοινώσεις συμπαράστασης είχαν εκδώσει και φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στα Προπύλαια είχε υψωθεί και πανό κατά της κατάργησης του ασύλου.

Ακολούθησε πορεία κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν κλείσει η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, καθώς και τμήματα της Βασιλίσσης Σοφίας, με το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πορεία, που ολοκληρώθηκε ομαλά, συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού αλλά και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τονίζει ότι η διάταξη για την κατάργηση του ασύλου θα έλθει άμεσα στη Βουλή σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ανομία, η βία και το εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...