699
O Τζέιμς Μπράουν σε συναυλία το 2002. Τι συνέβη στον «Νονό της σόουλ»; | EPA/SANDRO CAMPARDO

Ηταν δολοφονία ο θάνατος του Τζέιμς Μπράουν;

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 12:38
O Τζέιμς Μπράουν σε συναυλία το 2002. Τι συνέβη στον «Νονό της σόουλ»;
|EPA/SANDRO CAMPARDO

Ηταν δολοφονία ο θάνατος του Τζέιμς Μπράουν;

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 12:38

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε σε νοσοκομείο της Ατλάντα, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2006, σε ηλικία 73 ετών, από καρδιακή ανακοπή και υγρό στους πνεύμονες, επιπλοκές που προκάλεσε πνευμονία.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο νονός της σόουλ ήταν υγιής και δεν είχε σταματήσει να δίνει συναυλίες, ενώ είχε και άλλες προγραμματισμένες εμφανίσεις για την περίοδο των εορτών.

Ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του, ήθελε να γίνει νεκροτομή στο πτώμα, όμως η κόρη του αρνήθηκε και ο διάσημος τραγουδιστής ετάφη λίγες μέρες αργότερα.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, μία εκτεταμένη έρευνα μηνών του CNN αποκαλύπτει ότι 13 συγγενείς και φίλοι του πιστεύουν ότι ο Μπράουν δολοφονήθηκε και ζητούν να γίνει νεκροτομή στα λείψανα και αστυνομική έρευνα για τον θάνατό του.

Η έρευνα του CNN αποκάλυψε ότι και για τον θάνατο της πρώην συζύγου του τραγουδιστή υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για δολοφονία. Επίσημη αιτία του θανάτου της είναι η υπερβολική δόση φαρμάκων μετά από πλαστική εγχείρηση. Ομως, φίλοι της πάντα υποπτευόντουσαν ότι η υπερβολική δόση δεν ήταν τυχαία, αλλά της την χορήγησε ο γιατρός της.

Ανάμεσα στα 13 άτομα που πιστεύουν ότι ο Τζέιμς Μπράουν δολοφονήθηκε, είναι και ο Μάρβιν Κρόφορντ, ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του. Μιλώντας στο CNN, είπε ότι ποτέ του δεν πίστεψε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια για αυτό και είχε ζητήσει να γίνει νεκροτομή. «Αλλαξε πολύ γρήγορα. Ηταν ένας ασθενής που ποτέ δεν θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε… Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσα το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”».

Ομως, η κόρη του Μπράουν, Γιάμα, αρνήθηκε τότε να γίνει νεκροτομή. Οταν ρωτήθηκε πρόσφατα από το CNN, στο πλαίσιο της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας, για ποιον λόγο αρνήθηκε, δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητική εξήγηση.

Δεκέμβριος 2006. Η σορός του Τζέιμς Μπράουν τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο εμβληματικό θέατρο «Apollo» στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης (EPA/JUSTIN LANE)

Οι ρεπόρτερ ρώτησαν και μία άλλη κόρη του, την Ντιάνα Μπράουν Τόμας, αν αληθεύει μία έντονη φήμη ότι τα λείψανα του πατέρα της δεν βρίσκονται πια στον τάφο, αλλά ούτε αυτή απάντησε.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι δημοσιογράφοι του CNN ταξίδεψαν σε εννέα πολιτείες, πήραν συνέντευξη από 140 άτομα, εξέτασαν δεκάδες χιλιάδες σελίδες αστυνομικών και δικαστικών αρχείων, καθώς και δημοσιευμάτων για τους δύο θανάτους, τις αναλύσεις των ιατροδικαστών καθώς και 1.300 σελίδες γραπτών μηνυμάτων.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2017, όταν πλησίασε έναν ρεπόρτερ μία παλιά συνεργάτης του Τζέιμς Μπράουν, τραγουδίστρια στις περιοδείες του, η οποία ισχυρίστηκε ότι έχει βάσιμες πληροφορίες ότι ο νονός της σόουλ δολοφονήθηκε.

Η 61χρονη Ζακ Χολάντερ ήταν στον στενό κύκλο του τραγουδιστή τη δεκαετία του ’80 και μάλιστα τον είχε κατηγορήσει ότι την βίασε το 1988, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Η αστυνομία δεν ερεύνησε τότε την καταγγελία της. Αμέσως μετά, η Χολάντερ άρχισε να μαζεύει υλικό για τον Μπράουν και τους συνεργάτες του και συνέχισε τη συλλογή του επί 30 χρόνια, το οποίο παρέδωσε στο CNN. Στην αρχή, οι ρεπόρτερ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί της, ερευνώντας όμως τα λεγόμενά της, ανακάλυψαν ότι πολλά από όσα έλεγε μπορούσαν να αποδειχθούν.

Ανάμεσα στα 13 άτομα που δήλωσαν στο CNN ότι θέλουν να γίνει νεκροτομή, ήταν και η κόρη του Μπράουν, Λαρόντα Πετίτ, η οποία στο μεταξύ πέθανε. Πολλοί από τους στενούς φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του, επίσης πέθαναν πριν ή κατά τη διάρκεια της έρευνας του ειδησεογραφικού δικτύου. Ανάμεσά τους είναι και ο Ντάρεν Λούμαρ, γαμπρός του Μπράουν, που πάντα έλεγε ότι ο πεθερός του δολοφονήθηκε, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα πυροβόλου όπλου.

Η έρευνα αποτελείται από τρία μέρη, με το πρώτο μέρος να περιγράφει την ανάμειξη της Χολάντερ, το δεύτερο μέρος αφορά τις ομοιότητες μεταξύ του θανάτου του Μπράουν και της τρίτης του συζύγου, Αντριεν, και το τρίτο μέρος, στο οποίο τίθενται 15 ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του τραγουδιστή -που αφορούν, μεταξύ άλλων έναν μυστηριώδη στρατιωτικού τύπου σάκο, ένα χειρόγραφο σημείωμα και έναν άνθρωπο που ονομάζεται «Ghost» (Φάντασμα).

Το CNN βρήκε και τον γιατρό που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο της Αντριεν, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Υπάρχουν επίσης, φήμες για δεύτερη διαθήκη, που δεν έχει βρεθεί, θεωρίες για δηλητηρίαση του Μπράουν και ένα μυστηριώδες φιαλίδιο με αίμα που κάποιος πήρε από τον τραγουδιστή το βράδυ του θανάτου του.

Αν δεν γίνει νεκροτομή βέβαια, όλα αυτά τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...