181
|

Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής που «στρίμωξε» τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 18:02

Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής που «στρίμωξε» τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 18:02

To όνομά του είναι Τζον Σαρμπάνης. Ο διακεκριμένος ελληνοαμερικανός πολιτικός είναι βουλευτής των Δημοκρατικών και εκπρόσωπος της τρίτης εκλογικής περιφέρειας του Μέριλαντ στο αμερικανικό Κογκρέσο από το 2007. Επίσης είναι ο βουλευτής που «στρίμωξε» περισσότερο τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο Σαρμπάνης ήταν αποφασισμένος να μη δώσει στον ευφυή Ζάκερμπεργκ τα περιθώρια να ξεφύγει από τις ερωτήσεις του, ενώ του ζήτησε επίμονα απαντήσεις για τη στάση του Facebook στις αμερικανικές εκλογές.

Ο βουλευτής αναρωτήθηκε: «Ποιος τελικά ελέγχει το εκλογικό κοινό;» ενώ κατηγόρησε τον Ζάκερμπεργκ για μεροληψία του Facebook υπέρ του προέδρου Τραμπ στις εκλογές του 2016. «Ποιος ορίζει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ; Εμείς ή εσείς; Το Facebook εξελίσσεται σε μια υπερ-δομή που παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ» είπε.

Επίσης, κατηγόρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του διάσημου κοινωνικού δικτύου ότι προώθησε τον Τραμπ 90 φορές περισσότερο σε σχέση με τη Χίλαρι Κλίντον. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το 2016 εμφανίστηκαν 5.9 εκατ. διαφημιστικές καταχωρίσεις υπέρ του Τραμπ, έναντι 66.000 υπέρ της Κλίντον.

Ο Ζάκερμπεργκ απάντησε πως το Facebook προσέφερε τις διαφημιστικές του υπηρεσίες και στους δύο υποψηφίους χωρίς να υπάρχει μεροληψία και δεν ανέλυσε τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...