441
|

Σαν ορκισμένοι εχθροί: Αγριος καβγάς Αυλωνίτου – Δ. Καμμένου σε ζωντανή σύνδεση

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 11:08

Σαν ορκισμένοι εχθροί: Αγριος καβγάς Αυλωνίτου – Δ. Καμμένου σε ζωντανή σύνδεση

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 11:08

Ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ είχε επανειλημμένως ενοχλήσει Μαξίμου και Κουμουνδούρου με αιχμηρές δηλώσεις για τον μείζονα κυβερνητικό εταίρο σε μία σειρά από θέματα (Σκοπιανό, νόμο περί αλλαγής φύλου και εσχάτως η διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια), το πρωί της Κυριακής όμως τα πράγματα «ξέφυγαν» στην εκμπομπή του Γιώργου Αυτιά, με αφορμή αναφορά της βουλευτού  Ελένης Αυλωνίτη για αυξήσεις στον βασικό μισθό μέσα στο 2018 !

Η διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης πέρασε σε άλλο επίπεδο και η λεκτική αντιπαράθεση των δύο κυβερνητικών βουλευτών εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση με βαρείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Η σπίθα άναψε όταν η κυρία Αυλωνίτου υποστήριξε ότι θα δωθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους εντός του έτους, κάτι που προκέλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου που ως άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης, έψεξε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας πού θα βρεθούν τα χρήματα για γίνει πράξη η συγκεκριμένη υπόσχεση.

Η αντίδραση Καμμένου προκάλεσε με τη σειρά της την «έκρηξη» τη κυρίας Αυλωνίτου που κατηγόρησε ανοικτά τον κ. Καμμένο ότι ταυτίζεται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας φθάνοντας στο σημείο να τον παρακινήσει να πάει στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου όπως είπε, θα ταίριαζε καλύτερα και θα είχαν απήχηση   οι φιλελεύθερες θέσεις του!

Ο έντονος διάλογος που ακολούθησε βγήκε εκτός ορίων με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί προβοκάτορα τον συνάδελφό της των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκείνον να της απαντά ότι με αυτά που λέει «προβοκάρει τον εγκέφαλό μας».

Η κόντρα των δύο κυβερνητικών βουλευτών «ακούμπησε» ακόμα και το διδακτορικό της κυρίας Αυλωνίτου και τα όσα σχετικά έχει δηλώσει προ ημερών, ενώ σε κάποια στιγμή η βουλευτής του Αλέξη Τσίπρα είπε εξοργισμένη ότι επιτέλους «έπρεπε κάποιος να τα πει» στον κ. Καμμένο, γιατί δεν πάει άλλο με αυτά που λέει για την κυβέρνηση.  Καθισμένη δίπλα στον βουλευtή του Πάνου Καμμένου, η κυρία Αυλωνίτου τον κατηγόρησε ότι γυρίζει τα κανάλια και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με ξεδιάντροπο τρόπο, αντί να μιλά μόνον μέσα στην ΚΟ του κόμματός του.

Εκπληκτος ο Γιώργος Αυτιάς διερωτήθηκε:  «Πού ζω; Δεν είσαστε μαζί στην κυβέρνηση;».

Ο Δημήτρης Καμμένος έδωσε διάσταση μέγιστης κυβερνητικής κρίσης στο επεισόδιο λέγοντας  πως αποτελεί μεγάλη προσβολή γι’ αυτόν η προτροπή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ να πάει στη ΝΔ και ξεκαθαρίζοντας ότι θα θέσει θέμα στην συγκυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο.

«Αν η κυρία Αυλωνίτου με διώξει, θα πάμε σε εκλογές. Ή θα ζητήσει συγνώμη ή θα έχουμε συνέχεια και τεράστια κυβερντητική κρίση, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ήταν τεράστια η προσβολή. Ηταν μεγάλη προσβολή για μένα και δεν θα περάσει έτσι», είπε και το όλο θέμα παραπέμφθηκε για μετά το τέλος της εκπομπής.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμα ενδοκυβερνητικό επεισόδιο στην «περίεργη συμβίωση» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ρίχνει λάδι στη φωτιά της φημολογίας περί αναγκαίας πρόωρης προσφυγής στην κάλπη τον φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...