511
Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, «όμορφη, μορφωμένη, με πολιτικό λόγο». Στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας | INTIMenews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το «σύνδρομο Αυλωνίτου»

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 26 Απριλίου 2018, 16:11
Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, «όμορφη, μορφωμένη, με πολιτικό λόγο». Στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
|INTIMenews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το «σύνδρομο Αυλωνίτου»

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 26 Απριλίου 2018, 16:11

«Εχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη και έχει και πολιτικό λόγο. Τι άλλο να σας πω; Αυτός ο συνδυασμός σκοτώνει για μερικούς κομπλεξικούς. Μας περισσεύουν οι κομπλεξικοί στην Ελλάδα» δήλωσε η Ελένη Αυλωνίτου, σχολιάζοντας την -καλοδεχούμενη κατά τ’ άλλα, όπως είπε- σάτιρα που της έκανε ο Λαζόπουλος. Πιο πριν, είχε φροντίσει να μας πει ότι έχει και άριστο διδακτορικό που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη Washington DC και μέρος του έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA. Αλλά αυτά δεν τα ήξερε ο Λαζόπουλος, είπε.

Οχι, είναι αλήθεια, δεν τα ήξερε. Ούτε εμείς τα ξέραμε. Και τώρα που μας τα είπε, εγώ προσωπικά νιώθω την ανάγκη να της πω ένα μπράβο: μπράβο σας, Ελένη Αυλωνίτου, για τη μόρφωση, την ομορφάδα, και για το διδακτορικό που η χάρη του έφτασε μέχρι τη NASA… Και της λέω μπράβο γιατί καταλαβαίνω πόση ανάγκη το έχει εκείνη, και όσοι πάσχουν από το σύνδρομό της. Το έχουν τόση ανάγκη, θέλουν τόσο απεγνωσμένα να αναγνωριστεί η αξία τους, που φτάνουν στο σημείο να ανεβάζουν από μόνοι τους τον εαυτό τους σε βάθρο και να αυτοπαρασημοφορούνται.

Τους ξέρεις αυτούς τους ανθρώπους, τους συναντάς κάθε μέρα. Φτιάχνω το καλύτερο παστίτσιο, σου λέει ο ένας. Στο τιμόνι είμαι άπαιχτος, σου λέει ο άλλος. Είμαι η καλύτερη παρέα για ποτάκι, θα σου πει και θα αυτο-προσκληθεί στην έξοδο που κανονίζεις. Δυο-δυο τις ρίχνω τις γκόμενες, θα δηλώσει με ύφος «μπορώ να ρίξω και τη Τζίτζι Χαντίντ άμα λάχει»… Ανθρωποι που διαφημίζουν τα προσόντα τους (τα υπαρκτά ή και τα φανταστικά), και που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να βροντοφωνάζουν ότι είναι καλοί, άξιοι, ικανοί, φοβεροί, απίθανοι, ανεπανάληπτοι, μπας και κερδίσουν λίγη επιβεβαίωση.

Και αν δεν τους τη δώσεις; Ε, τότε, είσαι κομπλεξικός! Αλλιώς πώς γίνεται να μην αναγνωρίζεις τα προσόντα της κυρίας Αυλωνίτου; Την ομορφιά, τη μόρφωση, τον πολιτικό λόγο, το άριστο διδακτορικό; Πώς γίνεται να μη θαυμάσεις τον συνδυασμό αρετών και ικανοτήτων που έχει καταφέρει, αντ’ αυτού να τη σχολιάζεις αρνητικά και τη σατιρίζεις; Είσαι κομπλεξικός φυσικά κύριε, φως φανάρι.

Και δυστυχώς, ο κομπλεξισμός μας απέναντι σ’ αυτή τη γυναίκα συνεχίζεται και αφού εξέθεσε τις αρετές και το φοβερό βιογραφικό της. Μας είπε ότι έχει ολόκληρο διδακτορικό στην Washington DC κι εμείς πέσαμε να τη φάμε. Το τουίτερ πήρε φωτιά και η σάτιρα έστησε πάρτι. Δεν μας έφτανε ένας κομπλεξικός σατιρικός, εμφανίστηκαν κι άλλοι. Οπως το είπε ακριβώς η κυρία Αυλωνίτου, μας περισσεύουν οι κομπλεξικοί σ’ αυτή τη χώρα. Πήξαμε στους κομπλεξάρες.

Λοιπόν, κύριοι, παραδεχτείτε το. Η Ελένη Αυλωνίτου είναι μια ωραία γυναίκα, πολύ μορφωμένη, με πολιτικό λόγο. Αν πάλι πιστεύετε ότι είναι μια κυρία που έχει βγει σε ό,τι εκπομπή υπάρχει στην τηλεόραση κινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί μαϊντανός, που έχει φτάσει να δώσει συνέντευξη ακόμα και μέσα σε πισίνα, που μιλάει ακατάπαυστα και δεν αφήνει άλλον να σταυρώσει κουβέντα και το ότι ο πολιτικός της λόγος περιορίζεται στο να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου (όπως τότε που είπε τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, Χάζενπλαστ), τότε λυπάμαι, αλλά είστε κομπλεξικοί. Ξεπεράστε το.

Υ.Γ.: Η Ελένη Αυλωνίτου μου θύμισε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πριν κάποια χρόνια, είχε δηλώσει ότι βάζει στο ταλέντο του 10 με τόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News