252
|

Γιατί μόνο υποναύαρχο τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα κ. Καμμένε;

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 09:07

Γιατί μόνο υποναύαρχο τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα κ. Καμμένε;

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 09:07

Κάποτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως δήμαρχος Αθηναίων, είχε κηρύξει το τέλος του Πελοποννησιακου Πολέμου ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Λακεδαιμόνιους — ήταν μια γενναία πράξη διότι επί δεκαετίες οι Αθηναίοι έφταναν στην Τρίπολη και φοβούνταν να πάρουν την εθνική οδό για Σπάρτη, για να μην πούμε για τον αποκλεισμό που υφίσταντο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Λακωνίας. Γελοία πράγματα.

Τώρα ήρθε ο Πάνος Καμμένος να κάνει ρελάνς. Το υπουργείο Αμυνας εξέδωσε εγκύκλιο με υπογραφή του αντιπλοιάρχου Ιωάννη Καλογερόπουλου, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Κράτος απονέμει τον τίτλο της υποναυάρχου επί τιμή στην ηρωίδα της Επανάστασης του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα!

Πλέον θα έχουμε στο ελληνικό ναυτικό την Υποναύαρχο Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, 193 χρόνια μετά την Επανάσταση. Η ηρωίδα τιμάται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις αρχές του Μαρτίου και η εν λόγω απόφαση εστάλη στον Β’ Κλάδο του ΓΕΕΘΑ, στο τμήμα Σταδιοδρομίας και Εξέλιξης…

 

0000FEK

Από εδώ προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα. Κατ’ αρχάς γιατί υποναύαυρχο και όχι αντιναύαρχο. Τι σεξισμός είναι αυτός;

Κατά δεύτερον, ποιος είναι ο επόμενος ήρωας του 1821 που θα αρχίσει να απονέμει βαθμούς ο κ. Καμμένος; Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δεν αξίζει και αυτός έναν βαθμό υποστρατήγου έστω; Και ο Παπαφλέσσας; Ολόκληρη ταινία έγινε, τον ενσάκρωσε ολόκληρος Δημήτρης Παπαμιχαήλ, δεν πρέπει να είναι τουλάχιστον ένας συνταγματάρχης; Και δεν είναι κρίμα που τότε δεν είχαμε αεροπορία να δώσουμε και κάνα βαθμό πτεράρχου επί τιμή;

Γίνεται κατανοητό ότι εδώ υπάρχει ένα νέο πεδίο άσκησης προεκλογικής μικροπολιτικής για τον πολιτικό αρχηγό του στρατεύματος. Και επειδή οι εκλογές πλησιάζουν φαίνεται πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...