512
Ενστολοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης | Villa Costa/ IntimeNews

Ομάδες αποστράτων ανέλαβαν την «περιφρούρηση» του συλλαλητηρίου

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 2 Φεβρουαρίου 2018, 14:18
Ενστολοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
|Villa Costa/ IntimeNews

Ομάδες αποστράτων ανέλαβαν την «περιφρούρηση» του συλλαλητηρίου

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 2 Φεβρουαρίου 2018, 14:18

Χρειάζεται ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο όπως αυτό της Κυριακής στο Σύνταγμα «προστασία»; Οπως φαίνεται χρειάζεται. Ετσι η εθνικιστική οργάνωση Πατριωτική Ενωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», ένας πολιτικός φορέας με μέλη απόστρατους αλλά και «απλούς πολίτες», όπως λένε τα στελέχη του, ανέλαβε την «περιφρούρηση» του συλλαλητηρίου της Κυριακής.

Μιλώντας στο Protagon, ο Οδυσσέας Τηλιγάδας από την «Πατριωτική Ενωση» υποστήριξε ότι  υπήρξε μία κινητοποίηση από την ίδια την οργάνωση προκειμένου να «προσφέρει της υπηρεσίες της στον εθνικό σκοπό της διαδήλωσης για το όνομα της Μακεδονίας».

«Υπάρχει μία μακρά γνωριμία με τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου» είπε ο κ. Τηλιγάδας. «Ηρθαμε σε επαφή με την κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, τον κύριο Μιχάλη Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και τον κύριο Δημήτρη Τοπαλίδη, πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκειμένου να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Οσο για το ποιοι και πώς θα βοηθήσουν στην προστασία των διαδηλωτών; «Εχουμε μέλη απόστρατους, ομάδες εφέδρων αλλά και απλούς πολίτες που θα βοηθήσουν την Κυριακή» μας ενημερώνει ο κ. Τηλιγάδας κάνοντας λόγο για περίπου 150 άτομα. «Τι ακριβώς φοβάστε;» τον ρωτάμε. «Θα έχετε δει στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ότι υπάρχει ένα κλίμα τρομοκράτησης του κόσμου» μας απαντά το μέλος της οργάνωσης. «Είδατε και τις απειλές του Ρουβίκωνα. Εμείς θέλουμε να περιφρουρήσουμε την πορεία για να μην υπάρξει μία νέα Marfin».

patriwtiki-kinisi-ellas-768x359
Tο έμβλημα της οργάνωσης που έχει αναλάβει την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου

Η οργάνωση πάντως φαίνεται ότι έχει εμπειρία από αντίστοιχα γεγονότα. «Στο παρελθόν είχαμε αναλάβει και την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου του Χριστόδουλου» μας ενημέρωσε ο κ. Τηλιγάδας. Ο ίδιος μας είπε ότι στην περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, ενδέχεται να «βοηθήσουν» και άλλες οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από αυτές θα είναι και η αυτοαποκαλούμενη «Ασπίδα Εθνικής Σωτηρίας».

Τέλος, ρωτήσαμε να μάθουμε για το τι ακριβώς είναι η Πατριωτική Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις. «Είμαστε πολιτικός φορέας που έχουμε λάβει μέρος σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές» ανέφερε ο κ. Τηλιγάδας. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση πήρε 6.070 ψήφους. Στην ερώτηση «πώς αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά;» το μέλος του φορέα, απάντησε: «εμείς είμαστε με το Εθνος». Σε αναρτήσεις μελών της πάντως, συναντάς τη γνωστή ρητορική για τον Γράμμο και το Βίτσι και την «αλήθεια» για το Πολυτεχνείο ενώ υπάρχουν καταχωρημένα και κείμενα μελών σε παλαιότερα περιοδικά της Χρυσής Αυγής.

Στην διακήρυξή του, ο πολιτικός φορέας της «Πατριωτικής Ενωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Παλεύουμε για ένα Σύγχρονο Νεοελληνικό Διαφωτισμό, που θα ξυπνήσει την ανθρωπότητα από τον λήθαργο που την οδήγησεν το κατεστημένο και θα την οδηγήσει στην πρόοδο και τον πολιτισμό με ανεπτυγμένο ανθρωπισμό, το βασικό γνώρισμα των Έλληνων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος του διεθνούς κεφαλαίου, που οικοδομήθηκε στη χώρα μας την εποχή της Μεταπολίτευσης, της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» και εκφράζεται από όλα τα κόμματα της βουλής μηδενός εξαιρουμένου, πότε θετικά – ενεργητικά και πότε παθητικά αδρανοποιούμενον, αναλόγως των οδηγιών του Μεγάλου Αδελφού, δια να επιτύχει καλύτερα ο Σκοπός του κεφαλαίου.

Δεύτερος στόχος μας είναι η κοινωνική ΑΝΑΤΡΟΠΗ «ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ» με την αποτίναξιν του ΖΥΓΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ και την ανάκτησιν της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και ελευθερίας της Πατρίδος μας…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...