209
O υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου «πέταξε» την ιδέα της δίκης των Τούρκων στην Ελλάδα | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Κοντονής λέει τώρα ότι οι «Οκτώ» μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 13:12
O υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου «πέταξε» την ιδέα της δίκης των Τούρκων στην Ελλάδα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Κοντονής λέει τώρα ότι οι «Οκτώ» μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 13:12

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από τα χέρια της την «καυτή πατάτα» των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ώστε να καταλαγιάσουν και οι αντιδράσεις της Αγκυρας για το θέμα και την Πέμπτη παρουσιάστηκε δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης μία ακόμη πιθανότητα «αναίμακτης λύσης».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον θεσμό της διαμεσολάβησης, ο Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017, εφόσον το ζητήσει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, κατά την άποψή του -ως νομικός- υπάρχει η δυνατότητα εκ του νόμου οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που τους βαρύνουν σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν.

«Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα (σ.σ που επιγράφεται εγκλήματα στην αλλοδαπή μπορούν να τιμωρούνται κατά τους ελληνικούς νόμους). Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...