618
| Intimenews

Μητσοτάκης: «Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες Τσίπρα για τις επενδύσεις»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 12:51

Μητσοτάκης: «Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες Τσίπρα για τις επενδύσεις»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 12:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να ακυρώσει την επένδυση, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της Eldorado Gold.

Πρόσθεσε ότι αυτά που είπε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ μόλις χθες Κυριακή «αποδείχθηκαν λόγια του αέρα», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αυτό που χρειάζεται για τους 1.200 εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, που οδηγούνται στην ανεργία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει «με τον γνωστό κυνισμό της πολιτικά παιχνίδια και τραυματίζει την εικόνα της χώρας» και ότι στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα προς τους επενδυτές.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «θα βάλει τέλος σε αυτές τις πρακτικές και η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους φιλική στις επενδύσεις».

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία.

Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της.

Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας.

Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. 

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. 

Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους.

Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Μαξίμου: Στημένο επικοινωνιακό σόου

Μέσω «πηγών» επέλεξε να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Μαξίμου. «Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και έκαναν λόγο για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα» μετά την επίσκεψη Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού τη ΔΕΘ, απόπειρα όμως, που όπως διαμηνύουν, δεν θα έχει καμία τύχη.

Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της σημειώνει ότι «2.500 εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία.  Πριν αλέκτωρ λαλήσει… μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή   κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

» Ιδεοληψίες , μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα καταδικάζουν τη χώρα. Καλούμε την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα . Εμείς επιμένουμε στη γραμμή της ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν εισόδημα και δουλειές στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα φέρνει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ρωτά «αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αντίθετη με την επένδυση ή όχι» και, σε περίπτωση που δεν είναι αντίθετη, «εάν υπάρχει διαφωνία ή συμφωνία με τους επενδυτές για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα».

Σε δήλωσή του για τις εξελίξεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε για την αναστολή επενδύσεων της «Ελληνικός χρυσός» ότι «οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική.

» Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά».