366
Ο κ. Καρανίκας στην συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηνα τον Ιούνιο του 2016 | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Καρανίκας πανηγυρίζει χωρίς αιδώ για την αποχώρηση της Eldorado Gold

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 11:42
Ο κ. Καρανίκας στην συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηνα τον Ιούνιο του 2016
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Καρανίκας πανηγυρίζει χωρίς αιδώ για την αποχώρηση της Eldorado Gold

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 11:42

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική μπαίνει στο στόχαστρο κυβερνητικών παραγόντων με ανοίκειες μάλιστα επιθέσεις. Μόλις πριν από έναν μήνα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κατηγορούσε δημοσίως την εταιρεία για ξέπλυμα χρήματος! Αλλά τότε η επίθεση ήταν σε ανύποπτο χρόνο. Τώρα ο ίδιος ο σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, ο γνωστός Νίκος Καρανίκας, έσπευσε γρήγορα και ιδιαίτερα οξύ ύφος να σχολιάσει την απόφαση της καναδικής εταιρείας να αποχωρήσει από τη χώρα μας εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών.

Αφού γνωστοποιήθηκε η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα, γεγονός που μεταξύ άλλων απειλεί με ανεργία 2.400 εργαζομένους, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά». Είναι αυτό ένα δείγμα του εκνευρισμού του Μαξίμου, προφανώς, καθώς η αποχώρηση της Eldorado χαλάει πολύ γρήγορα το φιλοεπενδυτικό αφήγημα περί «Grinvest» που άρχισε να περιγράφει το Σάββατο από τη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Είναι δε τέτοιος ο εκνευρισμός του κ. Καρανίκα που γρήγορα έσπευσε να κατεβάσει την επίμαχη και επιθετική ανάρτηση – αλλά στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε όλα αφήνουν αποτύπωμα και δεν σβήνονται έτσι εύκολα.

Συγκεκριμένα το κείμενο που ανέβηκε, ανέφερε:

«Η Εl Dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο… της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτού του “έργου” και να στηρίξει της έξοδό της από τη χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακίδια Εl Dorado και να μην στεριώσεις πουθενά»

DJbRFDwXUAAswe5.jpg large
Η ανάρτηση λίγο πριν αφαιρεθεί

Η πρώτη ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού έμεινε για λίγο στον αέρα αφού φαίνεται ότι ο κ. Καρανίκας εν συνεχεία αφαίρεσε το αρχικό κείμενο του για να το επαναφέρει λίγο αργότερα. Ο ίδιος βέβαια υποστήριξε ότι το ανέβασε ξανά για να είναι «δημόσιο» και προκειμένου να το δουν όλοι…

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού λοιπόν, δημοσίευσε ξανά το κείμενό του, προσθέτοντας και κάποιες νέες φωτογραφίες όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η εμπρηστική ανάρτηση από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού δεν έμεινε ασχολίαστη από την τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, που έγραψε στο twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...