343
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ιμβρο όπου συνόδεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη | INTIMEnews

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Δέχομαι κακόβουλη κριτική – στόχος ο Κυριάκος

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 18:41
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ιμβρο όπου συνόδεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη
|INTIMEnews

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Δέχομαι κακόβουλη κριτική – στόχος ο Κυριάκος

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 18:41

Τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο κλήθηκε να σχολιάσει η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη  Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο πλαίσιο εφ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στην Athens Voice.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως έχει γίνει αποδέκτης κακόβουλης κριτικής – με πραγματικό όμως στόχο τον σύζυγό της. Εκφράζει ωστόσο την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να βγει νικήτρια στη μάχη με όσους -όπως λέει- την συκοφαντούν

«Προφανώς δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο ότι έχω γίνει στόχος μιας συστηματικά κακόβουλης κριτικής. Και χρησιμοποιώ εν γνώσει μου αυτόν τον πολύ επιεική χαρακτηρισμό, καθώς όσοι με διαβάλλουν είναι προφανές ότι επιδιώκουν να τους απαντήσω στη γλώσσα τους. Δεν θα το κάνω, όμως, γιατί εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει για όλες τις συκοφαντίες σε βάρος μου. Άλλωστε πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει πια ότι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων αυτών δεν είμαι εγώ, αλλά ο σύζυγός μου», αναφέρει στη συνέντευξή της η κυρία Γκραμπόφσκι.

Κατά την άποψή της τα δημοσιεύματα αυτά δείχνουν έμμεσα και το πώς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο της γυναίκας σήμερα στη χώρα μας. Αλλά και το πόσο εχθρεύονται τελικά –συνειδητά ή ασυνείδητα– την επιχειρηματικότητα. «Εξακολουθεί να τους ηχεί εντελώς ξένο μια Ελληνίδα να επιδιώκει την επαγγελματική της αυτονομία, πόσω μάλλον να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό με μια δική της επιχείρηση», σχολιάζει για τις επιθέσεις που συστηματικά δέχεται με αφορμή την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

«Η Ελληνίδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς αυτή που θα έπρεπε. Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο η ισότητα των δύο φύλων να έχει κατοχυρωθεί, αλλά πολλά μένουν να γίνουν ώστε να εμπεδωθεί ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τους άνδρες. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμη βήματα ώστε να σπάσουμε και στην Ελλάδα τη λεγόμενη ‘γυάλινη οροφή’. Αυτό το αόρατο σημείο, δηλαδή, που ακόμη και σήμερα προσδιορίζεται ασυνείδητα ως το ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα απλά και μόνο λόγω του φύλου της», είναι το ευρύτερο σχόλιο που κάνει για τη θέση της σημερινής Ελληνίδας και το δικαίωμά της στο επιχειρείν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...