287
Η Μικαέλα Γκισλένι (αριστερά) και η Κιάρα Φολιέτα, ευτυχισμένες που κατάφεραν να υπογράψουν ως γονείς τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού | Google

Ληξιαρχική επανάσταση στην Ιταλία: το παιδί με τις δύο μαμάδες

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 14:59
Η Μικαέλα Γκισλένι (αριστερά) και η Κιάρα Φολιέτα, ευτυχισμένες που κατάφεραν να υπογράψουν ως γονείς τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού
|Google

Ληξιαρχική επανάσταση στην Ιταλία: το παιδί με τις δύο μαμάδες

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 14:59

Επρεπε να βάλει το χέρι της μια γυναίκα δήμαρχος προκειμένου να γραφεί μια ξεχωριστή σελίδα στα αρχεία του Ληξιαρχείου του Τορίνου. Η δήμαρχος Κιάρα Απεντίνο έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου -πρώτη φορά στα χρονικά της Ιταλίας- στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως ενός αγοριού να αναγράφεται το όνομα όχι μιας, αλλά δύο γυναικών.

Ο ιταλικός τύπος, όπως μαρτυρά και το ενθουσιώδες δημοσίευμα της Repubblica, δίνει μεγάλη έκταση και έμφαση στην είδηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ιταλία χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση.

torino2
Η δήμαρχος Τορίνου Κιάρα Απεντίνο ανάμεσα στις δύο μητέρες του νεογέννητου αγοριού

Το παιδί ήρθε στον κόσμο με τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης, και οι δύο υπερήφανες μαμάδες του είναι η δημοτική σύμβουλος της Κεντροαριστεράς Κιάρα Φολιέτα και η σύντροφός της Μικαέλα Γκισλένι.

Η δήμαρχος Τορίνου, που ανήκει στο Κίνημα Πέντε Αστέρων που είχε ιδρύσει ο ιταλός κωμικός Μπέπε Γκρίλο, βοήθησε τις δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες να νικήσουν το τέρας της ιταλικής γραφειοκρατίας, καθώς όπως έχει δηλώσει, «ήρθε η ώρα να προσαρμοστεί η ιταλική πραγματικότητα σε εκείνη των άλλων, μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών».

Και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να συμβάλουμε στο να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των νέων ή του νέου τύπου οικογενειών. Είναι μια συζήτηση αναγκαία και επείγουσα».

Δεν υποδέχτηκαν αυτή την πρωτιά όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό όμως. Στο κόμμα Forza Italia, ορκισμένοι σε πιο συντηρητικό τρόπο σκέψης, κάνουν λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού κόντρα στους νόμους», αλλά και για «εγωιστικές αποφάσεις ενηλίκων που θα στοιχειώνουν για πάντα τη ζωή του ανήλικου παιδιού τους, το οποίο, όπως όλα, πρέπει να έρχεται στον κόσμο από έναν μπαμπά και μία μαμά».

Την ίδια στιγμή πάντως, η είδηση με τις δύο μαμάδες κάνει τον γύρο του κόσμου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...