447
O Πάνος Καμμένος κάνει δηλώσεις για τη συνεργασία του με τον Τσίπρα και τους δύο «ομήρους» έλληνες αξιωματικούς εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης | Youtube

Καμμένος: Με τον Τσίπρα μέχρι τέλους – «Εθνική γραμμή για τους ομήρους» στην Αδριανούπολη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 17:14
O Πάνος Καμμένος κάνει δηλώσεις για τη συνεργασία του με τον Τσίπρα και τους δύο «ομήρους» έλληνες αξιωματικούς εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
|Youtube

Καμμένος: Με τον Τσίπρα μέχρι τέλους – «Εθνική γραμμή για τους ομήρους» στην Αδριανούπολη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 17:14

Με μία δήλωση μετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το «λιντσάρετε τον Πάχτα» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, θέλησε να διαλύσει τα μαύρα σύννεφα πάνω από την συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση, ενώ επέμεινε για μία ακόμη φορά στον χαρακτηρισμό περί ομήρων για τους δύο έλληνες αξιωματικούς που παραμένουν υπό κράτηση από τους Τούρκους στις φυλακές Αδριανουπόλεως.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική, που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα» τόνισε, μόλις μία ημέρα πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό με βασικο αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με στόχο την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών .

Ο καθένας  έχει την πολιτική του αυτονομία, έσπευσε να εξηγήσει απαντώντας στις διαρροές περί σοβαρών διαφωνιών μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε μία σειρά από θέματα, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η συγκυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απορρίπτοντας ως ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που έκανε λόγο για καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», ξεκαθάρισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των δύο προφυλακισμένων στρατιωτικών κάνοντας εκ νέου λόγο για «ομήρους» και ζητώντας να υπάρξει «εθνική γραμμή».

«Σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς ομήρους δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις γιατί οι υπεύθυνοι πρέπει να χειριστούν την υπόθεση, δηλαδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό που ζητάμε είναι μια κοινή εθνική γραμμή. Έχουμε δύο παλικάρια που βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον ελληνικό Στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους διαφύλασσαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και την απόφαση τυης Συνόδου Κορυφής για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση», σημείωσε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας (αν και μέχρι τώρα αντίστοιχες αναφορές δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούν κανέναν στα διεθνή φόρα).

Επιμένοντας στην άποψή του περί ομήρων, ο κ. Καμμένος έσπευσε να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι κάνει τα πάντα ώστε οι δύο α ξιωματικοί να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση και επιδίωξή του είναι η χάραξη εθνικής γραμμής.

«Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά που δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε μια τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει με δύο Έλληνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς να έχουν πρόσβαση στον φυσικό τους δικαστή, κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...