269
O Πάνος Καμμένος απολογείται για τις δηλώσεις εναντίον του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη | ΙΝΤΙΜΕnews

«Αθώος» ο Πάνος Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 14:30
O Πάνος Καμμένος απολογείται για τις δηλώσεις εναντίον του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Αθώος» ο Πάνος Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 14:30

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τη δημόσια προτροπή του τον Σεπτέμβριο του 2013, σε συνομιλία του με κατοίκους της Χαλκιδικής, να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για προτροπή σε τέλεση αδικήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά επί της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Καμμένου ισχυρίστηκαν ότι δεν επρόκειτο για δημόσια προτροπή, δεδομένου ότι όσα ακούγεται να λέει στο βίντεο (δείτε το πάνω) ο νυν συγκυβερνήτης της χώρας, ήταν μετά την ομιλία, κατά τη διάρκεια σύντομου διαλόγου με πολίτες της Χαλκιδικής.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας τη έδρας έκρινε ότι η επίμαχη φράση ήταν μεταφορική και ως εκ τούτου δεν είχε προτροπή σε βιαιοπραγίες. Πρόκειται, είπε, για μια καθ’ υπερβολή έκφραση, η οποία είχε πολιτική έννοια- αποδοκιμασία.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εν λόγω παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική αποδοκιμασία του κ. Πάχτα και όχι τη χειροδικία σε βάρος του και με σκεπτικό αυτό αθώωσε τον Πάνο Καμμένο.

Με αναπτερωμένο ηθικό μετά την αθωωτική απόφαση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διεμήνυσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που -όπως είπε- προσκόμισε για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών»ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ, τι οποίες όπως κατήγγειλε, είχε λάβει ο δήμαρχος Αριστοτέλη από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω Τwitter από συμβούλους αποτυχημένου πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και ευχαρίστησε τους συνηγόρους του, Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο και Ηλία Γιολδασέα, καθώς επίσης τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη. τους.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...