191
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μαικ Πενς κατά την επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ το 2017 | Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Επικοινωνία Τσίπρα – Πενς για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 11:32
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μαικ Πενς κατά την επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ το 2017
|Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Επικοινωνία Τσίπρα – Πενς για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 11:32

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς είχε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον αμερικανό αντιπρόεδρο, επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις για ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως προβλέπει η πρόταση Νίμιτς, ονομασία για όλες τις χρήσεις και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών με αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Πενς αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για εξεύρεση λύσης και τον κομβικό ρόλο της για το μέλλον της περιοχής.

Παράλληλα, τόνισε πως στηρίζει τις προτάσεις του Ειδικού Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης.

Σε tweet ο αντιπρόεδρος Πενς σημειώνει ότι μίλησε με τον κ. Τσίπρα και τον συνεχάρη για τον ηγετικό του ρόλο και για τις προσπάθειες που καταβάλει με τον Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ζητήματος.

Είναι μια «ιστορική ευκαιρία» για την επίλυση, γραφεί ακόμη και εκφράζει την ευχή και τα δύο μέρη να φτάσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και να προωθήσουν την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...