295
|

Ιστορική πρόκριση της Μπαρτσελόνα!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 00:11

Ιστορική πρόκριση της Μπαρτσελόνα!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 00:11

Ενα από τα πιο σπουδαία παιχνίδια στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν αυτό που έγινε στη Βαρκελώνη. Και όποιος παρακολούθησε το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί σεν Ζερμέν δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.

Το πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι είχε λήξει 4-0 υπέρ των Γάλλων. Η Μπαρτσελόνα ήθελε πέντε γκολ για να προκριθεί ή έξι αν η αντίπαλός της πετύχαινε γκολ.

Το γκολ του Ρομπέρτο
Το έκτο και αποφασιστικό γκολ του Ρομπέρτο

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο γήπεδο πιεστική, αποφασισμένη και είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, ένα γκολ στο τρίτο λεπτό από τον Σουάρες. Στη συνέχεια πίεσε, είχε την κατοχή, όμως δεν έκανε ουσιαστικές ευκαιρίες. Πήρε ωστόσο το αυτογκόλ του Κιρζαβά και πήγε στα αποδυτήρια με 2-0. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Μέσι ευστόχησε σε πέναλτι. Και όλα έδειχναν απλά. Ωστόσο ένα γκολ του Καβάνι για τη γαλλική ομάδα στο ’62 έδειξε ότι η υπόθεση της πρόκρισης είχε κριθεί. Λάθος.

Ο Νεϊμάρ μαζευει τη μπάλα από τα δίχτυα
Ο Μέσι μαζευει τη μπάλα από τα δίχτυα

Ο Νεϊμάρ, με ένα υπέροχο χτύπημα φάουλ, έκανε το 4-1 στο ’88. Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν ακόμη δύο γκολ. Πέτυχε το πρώτο με πέναλτι, πάλι με τον Νεϊμάρ – ο Μέσι άλλωστε ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του. Εμεναν πέντε λεπτά και η Μπαρτσελόνα έψαχνε ένα γκολ. Της το έδωσε η χρυσή αλλαγή του Ενρίκε, ο Ρομπέρτο.

Ακολούθησαν στιγμές πρωτόγνωρες για μία ομάδα που έχει πανηγυρίσει τόσες νίκες. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν ώρα για να φύγουν από το γήπεδο. Οπως και ο κόσμος…

Ευτυχισμένος Νεϊμάρ
Ευτυχισμένος Νεϊμάρ

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Ντόρτμουντ νίκησε τη Μπενφίκα με 4-0 και, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...