180
(φωτογραφία αρχείου) | Getty Images

«Επεσε» το σύστημα e-συνταγογράφησης – Αρμόδιοι: «Τώρα, σχολάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 20:33
(φωτογραφία αρχείου)
|Getty Images

«Επεσε» το σύστημα e-συνταγογράφησης – Αρμόδιοι: «Τώρα, σχολάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 20:33

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα χιλιάδες ασθενείς, καθώς από τις 15:30 την Παρασκευή, δεν λειτουργούσε το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Συνέπεια της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και ενόψει του Σαββατοκύριακου, είναι οι γιατροί να μη διαθέτουν τη δυνατότητα παροχής συνταγών στους ασθενείς, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι γιατροί δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση, καθώς όχι μόνο αδυνατούν να μπουν στο σύστημα και να γράψουν τις απαιτούμενες συνταγές φαρμάκων για τους ασθενείς, αλλά δεν μπήκε κανένας στον κόπο να τους ενημερώσει, ή έστω να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα για την επίλυση του προβλήματος.

hdika

Σύμφωνα με καταγγελίες, δε, όπως έγραψε το protothema.gr, η απάντηση που έλαβαν από τους «αρμόδιους», ήταν η εξής: «Τώρα έχουμε σχολάσει»!

Η μοναδική ενέργεια της ΗΔΙΚΑ ήταν να βγάλει μία ανακοίνωση στο e-prescription.gr, στις 16:13, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 20-7-2018 στις 15.30 παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα σε συστήματα της ΗΔΙΚΑ. Θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση για την ώρα αποκατάστασης του προβλήματος. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...