549
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη «μαφία των αντικαρκινικών» | Τwitter

Μαφία αντικαρκινικών: Το «βαθύ λαρύγγι» και η εξαφανισμένη παθολόγος

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 12:44
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη «μαφία των αντικαρκινικών»
|Τwitter

Μαφία αντικαρκινικών: Το «βαθύ λαρύγγι» και η εξαφανισμένη παθολόγος

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 12:44

Δύο γυναίκες, ένα σκάνδαλο με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ «στην πλάτη» εκατοντάδων καρκινοπαθών μέσα από ένα ιδιότυπο «χρηματιστήριο φαρμάκων» και ένα πολυδαίδαλο δίκτυο με πλοκάμια από την Ευρώπη μέχρι την Αίγυπτο και το Ιράν, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης με τη «μαφία» των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Μετά τις συλλήψεις -και τις προφυλακίσεις- μελών της οργάνωσης (ανάμεσα στους προφυλακισθέντες και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Αιγύπτιος), στο φως έρχονται νέα στοιχεία τόσο για το πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στα ίχνη και την εξάρθρωση του αδίστακτου κυκλώματος, όσο και για τον ρόλο που είχαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί στη λειτουργία του.

Στο επίκεντρο η νεαρή γιατρός, πανεπιστημιακή υπότροφος στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που εργαζόταν στο παράρτημα της οδού Σεβαστουπόλεως και ξαφνικά χάθηκε από προσώπου γης μαζί με τον σύζυγό της, δημοσιογράφο ο οποίος συνεργαζόταν παλαιότερα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου στις 10 Μαΐου και έκτοτε είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ σχετικά με την τύχη της νεαρής παθολόγου, ενώ οργιάζει η φημολογία σχετικά με το ρόλο της στη λειτουργία του κυκλώματος.

Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η παθολόγος του Λαϊκού φέρεται να διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό με επταψήφιο ποσό (!) και με το που αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος και έγιναν οι συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτριών του νοσοκομείου, εξαφανίστηκε.

Στο νοσοκομείο εμφανίστηκε τελευταία φορά την περασμένη Τρίτη 8 Μαΐου, όταν και ενημερώθηκε από ογκολόγο γιατρό (καθηγήτρια του Πανεπιστημίου) με την οποία συνεργαζόταν, για μία σειρά από πλαστές συνταγές αντικαρκινικών φαρμάκων. Μάλιστα, στη λίστα των συγκεκριμένων συνταγών, υπήρχαν ασθενείς άγνωστοι στην ογκολόγο, που αναστατωμένη από την ανακάλυψη ενημέρωσε άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου.

Η εξαφανισθείσα ενώ δεν είχε δικαίωμα συνταγογράφησης, καθώς ήταν επιστημονική συνεργάτης του νοσοκομείου, εμφανίζεται να έχει υπογράψει δεκάδες συνταγές κάνοντας χρήση του αριθμού της ογκολόγου. Νοσοκομειακές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι πολλές φορές, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταγών, οι γιατροί έδιαναν σε συνεργάτες τους -ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν το δικαίωμα- τον αριθμό τους προκειμένου να συνταγογραφήσουν στο όνομα τους.

Έκτοτε πάντως, η νεαρή παθολόγος παραμένει άφαντη, όπως και ο σύζυγός της, χωρίς να γνωρίζει κανείς από το συγγενικό τους περιβάλλον οτιδήποτε για την τύχη τους.

Στο προσκήνιο εν τω μεταξύ προβάλλει ο ρόλος μίας ακόμη γυναίκας, η οποία  δημοσιογραφικά χαρακτηρίζεται ως «το βαθύ λαρύγγι» που ουσιαστικά αποκάλυψε τη δράση της «μαφίας» των αντικαρκινικών.

Με εντυπωσιακό παρουσιαστικό και πασίγνωστη στον χώρο της Υγείας λόγω θέσης, η εν λόγω γυναίκα φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» που επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος- να είναι αυτή που ενημέρωσε το υπουργείο για το πάρτι με τα αντικαρκινικά «στην πλάτη» εκατοντάδων ασθενών.

Όσο για το τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα, όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη του πρώτα αναζητούσαν συγκεκριμένο φάρμακο για συγκεκριμένο αγοραστή και στη συνέχεια απευθύνονταν στα φαρμακεία των νοσοκομείων ή το φαρμακείο τη Καλλιθέας που μεσολαβούσε για τις εξαγωγές, ώστε να το προμηθευτούν. Με άλλα λόγια μιλάμε για ένα «χρηματιστήριο» παράνομων φαρμάκων. Τα κλεμμένα φάρμακα έφευγαν από τα ελληνικά νοσοκομεία για χώρες της δυτικής Ευρώπης (από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν συσκευασίες με γαλλικές και γερμανικές ετικέτες), την Αίγυπτο (λόγω και της εθνικότητας του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος) μέχρι και το Ιράν…

Σε ό,τι αφορά τέλος, τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 21 συλληφθέντες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού ο συνολικός τους αριθμός αναμένεται να φθάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 500.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...