444
|

Δηλαδή μόνο τα κροσέ του Κασιδιάρη πείραξαν;

Δηλαδή μόνο τα κροσέ του Κασιδιάρη πείραξαν;

Βλέποντας τον προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA για άλλη μια φορά σκέφτηκα ότι τελικά μια εικόνα ΔΕΝ είναι χίλιες λέξεις. Ανάλωσαν τόσο πολύτιμο ειδησεογραφικό χρόνο (27 λεπτά) ουσιαστικής ενημέρωσης για να συζητήσουν το θέμα της χειροδικίας του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» σε πρωινή εκπομπή. Και η πλάκα ξεκινάει όταν λίγα λεπτά αργότερα το ίδιο κανάλι παίζει πολιτική διαφήμιση της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον κ.Κασιδιάρη. 

Ωστόσο, για να επανέλθω, από τις επαναλαμβανόμενες εικόνες του συμβάντος, στο δελτίο, άραγε το μόνο που βλέπουμε είναι αυτόν τον πρωταγωνιστή να αμολάει δροσερό νεράκι στην κα. Δούρου και αδέξια κροσέ στην λαλίστατη κα. Κανέλλη;

Όταν ανοίγει το πλάνο προσέξτε καλά τη στάση των υπόλοιπων παρευρισκόμενων. Ενώ μόνο οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες και ο δημοσιογράφος Δελατόλας επενέβησαν για να ακινητοποιήσουν τον Χρυσαυγίτη «Μπαλμπόα», ο παρουσιαστής Παπαδάκης περιορίστηκε να φωνάζει «ΟΧΙ ΟΧΙ..» χωρίς βέβαια να εμποδίζονται ουσιαστικά οι γροθιές να φτάνουν στον «κόκκινο» θηλυκό τους στόχο. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι ο παρουσιαστής επέτρεψε να φτάσουν εκεί τα πράγματα. Μήπως δηλαδή σαν έμπειρος τηλεοπτικός κουμανταδόρος έπρεπε απλά να αποσπάσει την προσοχή κάποιου από τους 3 διαπληκτιζόμενους καλεσμένους και να αλλάξει άμεσα την υβριστική ατζέντα. Το «ποιοτικό» αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της τηλεθέασης εις βάρος της επαγγελματικής διαχείρισης ενός «πολύχρωμου» πάνελ.

Την δε κα Δούρου την έλουσαν και μετά, όσο τις έτρωγε η συνάδελφός της, εκείνη παρακολουθούσε άπραγη κρατώντας το πηγούνι της λες και κεφαλαιοποιούσε το γεγονός πολιτικά, «αυτό θέλαμε να ξεβρακώσουμε τη Χρυσή Αυγή!!!».

Ο αξιότιμος ατσαλάκωτος κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε σφηνωθεί στη θέση του παρακολουθώντας να γρονθοκοπείται μια γυναίκα τρία μέτρα δίπλα του χωρίς να βγάλει άχνα. Δεν τον κατηγορώ όμως, τουναντίον είναι συνεπέστατος με την έως τώρα πολιτική των παλαιοπολιτικών: πολύ μπλα μπλα και δράση μηδέν. Και αυτός ο άνθρωπος είναι πάλι υποψήφιος..

Μου ήρθε λοιπόν στο μυαλό η ταινία (Dead zone 1983) με τον Μαρτιν Σιν που υποδύεται τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ και σε μια ομιλία του δέχεται επίθεση από έναν σκοπευτή. Αντί να προστατεύσει τη γυναίκα με το παιδί που είναι δίπλα του πανικοβάλλεται και τους χρησιμοποιεί για ασπίδα. Οι έκρυθμες στιγμές, αν αφεθούν να γίνουν έκρυθμες (Παπαδάκης), αντιμετωπίζονται είτε με ενέργειες εκτόνωσης(τεχνικοί, Δελατόλας κ ΣΙΑ) είτε με επικίνδυνη για το σύνολο δειλία(Μάρτιν Σιν) είτε με απλή πλην επιλήψιμη απάθεια. Στην τελευταία κατηγορία νομίζω ότι ανήκει ο μίστερ Παυλόπουλος και η κυρία Δούρου.

Όπως ανέφερα μη σας ξεγελά η εικόνα. Όλοι εκεί μέσα, όπως και ο κ. Παυλόπουλος και η κα Δούρου, επενέβησαν. Όπως έλεγε μια σουπιά της διπλωματίας κάποτε, η ουδετερότητα είναι μορφή επέμβασης. Όταν αφήνεις, αμέτοχα, τα πράγματα να εξελίσσονται άσχημα, ενώ μπορείς να συμβάλλεις θετικά, τότε φίλε μου έχεις «επέμβει» και με το παραπάνω επιταχύνοντας τα.

Μια εικόνα δεν είναι τίποτα χωρίς λέξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News