152
Ανδρας της βρετανικής φρουράς συνομιλεί με έναν ντόπιο | Joel Rouse/Royal Navy/MoD/Crown Copyright 2017/Handout via REUTERS

Εκατό επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν λόγω Ιρμα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 20:21
Ανδρας της βρετανικής φρουράς συνομιλεί με έναν ντόπιο
|Joel Rouse/Royal Navy/MoD/Crown Copyright 2017/Handout via REUTERS

Εκατό επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν λόγω Ιρμα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 20:21

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε την Τρίτη ότι περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιρμα – ο οποίος άφησε πίσω του εννέα νεκρούς, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

«Η φυλακή καταστράφηκε, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι, πολύ επικίνδυνοι, δραπέτευσαν», είπε ο Αλαν Ντάνκαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Η κατάσταση αυτή προκαλεί μια σοβαρή απειλή πλήρους κατάρρευσης του νόμου και της τάξης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους», πρόσθεσε.

Ο Ντάνκαν διευκρίνισε ότι στη ζώνη αυτή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες για να επιβάλουν την τάξη. Δεν είπε όμως πόσοι από τους δραπέτες έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun Daily, που επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο, παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι 60 από αυτούς.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Αγίας Λουκίας και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για τη μεταφορά (στην Αγία Λουκία) 40 επικίνδυνων κρατουμένων που δραπέτευσαν» αναφέρεται στο έγγραφο αυτό.